Machete

Häromkvällen bestämde jag mig för att göra slag i saken och se Machete som jag varit nyfiken på ett tag. Ännu ett misstag visade det sig, svalde reklamen med coola bilder av Danny Trejo som ser så otäck ut (på ett fascinerande sätt) som bara en gammal mexare på 60+ kan göra. Filmen var outhärdlig, stängde av den efter ett tag eftersom jag insåg att jag satt och pinade mig av ren princip. Filmen var uppenbart menad att anspela på b-film och det lyckades den förträffligt med, hähä... Så gillar man sånt så kanske man kan gilla den. Den glimmade till då och då med små komiska poänger - den absurda listan på de tillhyggen som den hämdlystne Trejo/Machete avlivade sina medmänniskor med kan göras lång exempelvis... Ger den ett av fem möjliga.
Powered by Jasper Roberts - Blog

Planer inför sommaren

Har varit lite låg aktivitet här på sistone, och mest blivit film. Hoppas få lite mer att skriva om här framöver. 3 juli är det dags för The Big Four på Ullevi - det vill säga Slayer, Metallica, Anthrax och Megadeth. Är väl mest då Metallica jag lyssnade på som yngre, de andra kom lite på köpet (fast de är ju inte dåliga) ;-)

Sedan blir det festival i dagarna tre i Gävle för då är det Getaway Rock.
Nuvarande spelschemat:
Torsdag 7/7: Alice Cooper, Bullet For My Valentine, Corrosion Of Conformity, Papa Roach, Monster Magnet, Turisas, Evergrey,  Doctor Midnight and the Mercy Cult, Graveyard, Marduk, Deathdestruction, Vomitory, The Unguided, Seremedy, Blowsight, Mother of God, The Neverdies, Propane Headrush

Fredag 8/7: The Darkness, Danzig, Opeth, Kreator, Heaven Shall Burn, Hardcore Superstar, Amorphis, Sonata Artica, Agnostic Front, Youth of Today, Blindside, Ghost, Aura Noir, Evile, 40 Watt Sun, Christ Agony, Desultory, Soreption, Brigada Illuminada, Browsing Collection, Rocknroll Allstars, Galaxy Safari, Lady Die, Tyrant Wrath

Lördag 9/7: Hammerfall, Accept, Immortal, Dia Psalma, Death Angel, Bullet, Earth Crisis, Entombed, The Poodles, Nifelheim, Enslaved, Adept, Scar Symmetry, Alien, Hårda Tider, F.K.Ü., Vicious Art, Insense, Dynazty, Seventribe, Walking with strangers, Pray for Locust, Cedron, Ereb Altor, Slingerbult

I november kommer Sisters of Mercy till Sverige! Fast dit är det ju långt förstås...

Andra tips på bra konserter och festivaler emottages tacksam! Jag gillar både metall och industri, nytt och gammalt. Jag frågade någon hur man skulle sammanfatta min musiksmak kortfattat, för gillar ju ganska mycket olika - är ju allt från Sisters of Mercy till Deathstars, Laibach till Ektomorf. "Tungt och mörkt!" kom svaret blixtsnabbt. OK, nu vet jag ;-)

Jag har en till lösenordsskyddad blogg där jag skriver om ditt och datt utan att behöva självscensurera mig för hårt, tror det är dags att avveckla den nu för orkar inte hålla båda uppdaterade.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog

Wrust från Botswana

Med risk för att verka lite tjatig - för har postat den här videon lite här och var på mina internettillhåll - så känner jag att jag ändå måste posta denna höjdarlåt från Botswana! Bandet heter Wrust och startades av sångaren Stux Daemon år 2000. Nu börjar de bli så stora att det även börjat ryktas om dom även på våra breddgrader, lär har varit artiklar om dom i SVD och Close Up. Får tio år sedan fanns det bara ett metallband i Botwsvana, nu finns det över tio och de har den snabbast växande metallscenen i södra Afrika!
Powered by Jasper Roberts - Blog