Små rosa rosor i kräppapper


 
Hade lite rosa kräppapper över sedan tidigare då jag gjorde pioner. Så tänkte jag skulle göra nåt lite snabbare, enklare pyssel med dom. Sett att många gjort mindre rosor bara genom att vira en remsa och samtidigt tvinna/vika papperet då och då för att få det lite oregelbundet. T.o.m helt stumt papper i stil med skrivarpapper går att använda. Dessa har jag ingen mall till, jag gjorde dom på känsla. Dom fick bli lite olika precis som riktiga rosor. Ca 30 cm långa och 4 cm breda remsor kanske. När jag virat ihop dom så hade jag på rikligt med Karlssons klister på baksidan och nöp ihop med ett hårspänne tills de torkat. Sedan limmade jag fast dom på en sexkantig vit pappask jag hade liggande. Tror jag köpte dom här på CChobby.

Jag har tittat på flera personers tutorials innan jag gjorde dom, men dessa var väl de som är mest lika ifall någon mer skulle vilja testa och begöver lite mer instruktioner.
Ett relativt snabbt sätt att göra rosor eftersom man inte behöver klippa ut några enskilda blad utan bara virar på...

Hehe, mitt svarta metall & industri-jag är lite generad över hur drömrosa och sött detta blev. Är helt personlighets kluven tror jag ;) Är det någon som kan sitta helt svartklädd, lyssna på dödsmetall och vika små rosa rosor är det jag... Den röda tråden är att renodla en estetik till sin extrem antar jag, oavsett vilket håll det över tippar åt...


 

cchobby - origami - pappersblomma - papperspyssel - pappersrosor - rosor
Powered by Jasper Roberts - Blog

Superenkla veganska maränger

Veganska maränger gjorda på kikärtsspad ( även kallat "aquafaba") och strösocker. Den rosafärgen kommer från några droppar rödbetsjuice.
 
Jag är ingen vegan men äter nog mer vegetariskt än de flesta. Äter speciellt mycket vegetariskt kryddstarkt indiskt med kikärter, röda linser m.m. till vardags, både enkelt, gott och nyttigt på samma gång. Använder oftast förkokta kikärter och då ligger dom som i ett spad (som jag antingen bara kastar bort eller använder i grytan). Ser ganska oansenligt och tråkigt ut, som nåt gulaktigt blask bara, men har oväntade egenskaper. Man kan vispa upp det till skum precis som äggvita och göra maränger t.ex. 
 
Jag tog ca 3 dl spad (från två burkar kikärter) och 4,5 dl socker (är nog inte så supernoga, surfat på recept och det är väldigt blandade bud. )
 
 
Först vispar du upp spadet. När det är så tjockt att du kan vända på bunken och smeten sitter kvar (precis som med äggvitor) är du klar. Sedan tillsätter du sockret lite åt gången och vispar ihop.
 
Kikärtspadet puffade upp till en oväntad volym, så svämmade nästan över... Fort gick det också.
 
Slutligen delade jag upp smeten i tre bunkar, för ville ha lite färg på en del också. En fick bli vit, en svagt rosa och en lite starkare rosa. Använde rödbetsjuice att färga med. Går lika bra med hushållsfärg, men kändes lite nyttigare att användarödbetsjuice nu när jag ändå råkade ha det hemma. 
 
Sedan är det bara att spritsa eller klicka ut smeten och grädda 1,5 - 2 timmar (beror lite på hur stora du gör dom) på 100 grader i ugnen. Sedan kan man stänga av ugnen, öppna den lite och låta maränger stå på eftervärme och torka ut lite...
 
 
Så vad smakade dom? Testade dom på sambon och han sade de smakade precis som maränger brukar, han hade inte märkt att ägget var utbytt om jag inte sagt nåt. Själv tyckte jag de smakade aningens annorlunda, men ändå gott. Nästa gång ska jag nog testa ha i lite vaniljsocker också, så de smakar lite mera. 
efterrätt - maräng - recept - sött - veganskt - vegetariskt
Powered by Jasper Roberts - Blog

Efva Attlings parfym "Human"

 

 

Parfymen här hemma var på upphällningen och hade fastnat för ett prov jag fått av Efva Attlings unisex-parfym Human, så bestämde mig för att beställa en flaska från Lyko.se.
Designen men texten "Human" på korken går även igen på några av hennes smycken.
Nu antar jag att det är så med de flesta parfymer, att man måste ha på sig dom ett tag innan man riktigt kan bedömma hur de faktiskt funkar på en. Det var extra uttalat med denna, den ändrade verkligen karaktär. Först tänkte jag att den var så skarp, var det verkligen parfymen jag fått prov på tidigare? Men nån timme senare när jag sniffade på den, så hade den ändrat karaktär och blivit mycket mild och behaglig. Så tror jag kan säga att slutomdömet är att den är ganska diskret. Gillade designen på flaskan och ger doften en stark fyra av fem möjliga.


"Efva Attlings andra parfym – till för alla människor och handplockad in i minsta detalj. Med doft av rosépeppar, svart bärnsten och pannacotta."

 
attling - doft - human - lyko - parfym
Powered by Jasper Roberts - Blog