Marmorera ägg med gamla nagellack

 
 
 

Någon sorts improvisationspyssel, bara satte igång utan någon närmare eftertanke eller planering... Hade lite plastägg från Adlibris  (15 kr för 10 st. Går nog precis lika bra med riktiga ägg, men då får man vara mer rädd attt de går sönder... ) liggandes och marmorerade dem med nagellack som jag aldrig använder (Haha, så kom de till nytta till sist!). Borde nog kollat på lite tutorials innan (inte för att jag egentligen visste att folk redan målade ägg med naggellack - trodde det var min egen uppfinning, men var ju många som redan gjort insåg jag sedan - men visste ju att folk använder tekniken på sina naglar) , fick kämpa en del innan de blev som jag ville. Några fick jag tvätta av med remover och göra om från början.

 

Doppade nagellack på vattenytan i en bunke (använde gamla stora glassbyttor, för går inte använda nåt man är rädd om eftersom det kan bli förstört av lacket). Sen tog jag en trästicka och drog lite hit och dit på ytan, så det bildades strimmor och mönstret. Sen fort i med ägget. Låt torka och doppa sedan andra sidan (går inte göra hela på en gång). Man får jobba ganska snabbt för nagellacket torkar snabbt.
Slutligen tog jag ett transparent lack med guldflakes (man har inte hjärta att kasta nåt som innehåller riktigt guld även om man inte använder det, inte jag i alla fall... ) och målade någon strimma här och där.

 

 
Plastäggen hade ett litet hål i ena änden. Det var bra så man kunde stoppa en pinne där. Preppa allt innan du sätter igång, för sen måste du jobba ganska snabbt och inte peta på äggen i onödan.
Är du rädd för färg på naglar och händer så använd handskar.
Förbered nåt ställe att ställa äggen medan de torkar. Jag hade en hög glasburk jag ställde ned äggen med pinnar i, så de inte snuddade vid något.
adlibris - diy - marmor - marmorering - pyssel - ägg
Powered by Jasper Roberts - Blog

Nytt pyssel på gång...

 
Man blir alltid lite inspirerad när man får nya grejer hem :) Beställde lite bättre kräppapper denna gång. Hittade det i en shop på Etsys (det verkar vara där man hittar allt i slutänden). Några av dom var dubbelsidiga, lite annan nyans på baksidan. Kan vara snitsigt om man vill göra blommor t.ex. och variera färgen aningens så det får mer liv/blir mer verkligt.
Håller på att ta fram en ny mall också (vara delvis klar) som jag testar för att göra realistiska påskliljor i kräppapper, så kommer lite nytt snart... Tutorial och mall att ladda hem för den som är intresserad.
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog

Enkelt & snabbt - frenchpizzor på baguettebröd.

 
Idag kände jag att det var dags för den gamla favoriten french pizza som jag lärde mig göra en gång för länge sedan när jag jobbade på en restarang. Har skrivit mer om tomatsåsen i detta inlägg.
Kort sammanfattning: man klyver baguetter, brer dom med Mutti tomatsås, hyvlar ost på. Sen på med salami och oliv. Strö slutligen riven ost på (och lite smulad mozarella om du vill lyxa till det ytterligare). Grädda några minuter på hög temperatur tills de fått fin färg. Ta ut dom ur ugnen och grydda med örter (t.e.x torkade "franska örter" och/eller färsk basilika). 
frenchpizza - middagstips - pizza - recept - salami
Powered by Jasper Roberts - Blog