Lussesemlor & ännu en origamistjärne-variant...


Hade aldrig ätit lussesemlor, så när jag såg detta recept på en annan blogg var jag förstås tvungen att testa... :) Som vanligt poppade det upp katthuvuden lite oväntat när jag försökte fota, denna gång var det katten Nergal som övervakade det hela.

 
Sedan hittade jag en annan variant av origamistjärnor (även dessa femuddiga, man utgår från en pentagon,) på YouTube som jag testade göra. Första stjärnan var svår, men när man väl fått in snitsen så gick det riktigt snabbt...

 
Jag gjorde dom i ett jättebilligt presentpapper. Det hade nog både för och nackdelar. Papperet blev lätt skrynkligt och man fick vika försiktigt. Å andra sidan så hade det nog blivit svårt att vika ett tjockare papper på det här viset. Vet inte varför detta var så kul, jag har någon sorts hypnotisk fascination för geometriska figurer... 

Här är videon där en kille förklarar steg för steg hur man gör dom;

julbak - lussesemla - origami - papper - stjärnor
Powered by Jasper Roberts - Blog

Kodar vidare på en responsiv hemsida till SHS..

 
Nu har jag börjat försöka omvandla skissen jag gjorde i Photoshop till kod... Responsiv betyder att den ska funka på mobil också. Saker skalas ned till en viss gräns, sen blir menyn och loggan annorlunda när skärmen blir mindre, plus att en sidospalt förvinner... Rostig som sjuttsingen, känner jag behöver en kurs i CSS. Nu är det trial-end-error som gäller, suttit maniskt och jobbat hela dan. Känns bra, är produktiv just nu, får saker gjorda :) Sen har det väl nästan gått överstyr, känner att huvudet är proppfullt av idéer och bilder. Nu ska det julpysslas, målas glas, designas hemsidor, sys om kläder av Guds nåde, hehe... Sista onödiga infallet är att gå en kurs i mönsterkonstruktion så jag kan designa mina egna kläder, men får inse att tiden inte räcker till hur kul det än vore.

Powered by Jasper Roberts - Blog

Mysig ljusslinga från Konstsmide...

 
Häromdan behövde jag några grejer i vårt vindsutrymme så passade på att plocka fram lite julgrejer när jag ändå bemödat mig med att krypa in med en lampa. Testade några ljusstakar jag brukar ha i fönstren och svor över att alla gått sönder under vintern (usel kvalitet från Jula). Något som däremot hållt år efter år är en mysig ljusslinga med guldfärgade stjärnor från Konstsmide som jag har i köket, så bestämde mig för att beställa fler såna istället för nya ljusstakar. Hittade dom för 99 kr styck på elektricitet.se. Sett dom på andra ställen också men då var de betydligt dyrare. 
Är små LED i dom som inte blir varma, tror inte de drar så mycket el heller. Satt upp dom i flera fönster nu, blir mycket mysigare i kolmörkret :)
Powered by Jasper Roberts - Blog