Skräck i Skara

Nu har sambons kompis gått överstyr igen, hehe...
 
Powered by Jasper Roberts - Blog

Walking Dead säsong 5.

 
The Walking Dead är en av de serier som gjort djupast intryck på mig och så fort det överhuvudtaget går att få tag på ett nytt avsnitt så laddar jag hem det. Efter fyra säsonger är man ganska avtrubbad när det gäller de infekterade/walkers. De beter sig på ett förutsägbart sätt och är därmed hanterbara, de bara ser väldigt äckliga ut. Kanske lider de inte heller.
Vissa avsnitt har varit förvånande och chockerande på andra sätt, där det känns som tabun när det gäller handlingen har överskridits. Barn brukar ju ofta vara heliga i amerikanska filmer. I det allra mest förbluffande avsnittet blir en unge som tappat omdömet (och därför blir farlig även om hon inte är direkt elak) dödad av en kvinnlig (!!) huvudperson (som dessutom är mer god än ond). Då blev jag riktigt förvånad. Nu när jag tänker på det efteråt så är det konsekvent med den kvinnliga personens karaktär - hon gör gruvliga saker om det kan rädda andra och hamnar ibland i en obehaglig gråzon där man inte längre vet vad som är rätt eller fel. Ändå var jag inte beredd.
 
Men nu i säsong fem verkar de trissat upp det hela till en ny ohygglig nivå. Från att ha varit mycket spännande har det slagit över i nåt nästan plågsamt. Nu är det de som inte är walkers som är otäckast, för en del har börjat äta andra människor. Dags att se avsnitt tre av säsong fem.
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog

Los últimos días (2013)

 
 
Jag brukar vara ganska knusslig när det gäller film och blir ibland besviken när filmer som fått över 7,0 på IMDB.com inte lever upp till mina förhoppningar. Men igår såg jag en film där jag snarare är förvånad att den inte fått bättre betyg - nämligen sci-fi:n Los últimos días (The Last Days). Den har fått 6,1 på IMDB, jag hade lätt gett den 7,1. Undergångsfilm som utspelar sig i Barcelona. Visst, ett vanligt koncept med undergång och letande efter anhöriga. Men eftersom den inte var amerikansk och man slapp se Bruce Willis eller liknande rädda världen, så kändes det ändå som man inte kunde vara helt säker på hur det skulle sluta/vad sensmoralen skulle bli... Agorafobi var en bra tvist.
 
 
 
I övrigt känner jag mig av nån orsak totalt urblåst i huvudet idag och allmänt informationsstressad på nåt vis. Försökte titta på första avsnittet av serien The Wire som fått så kanonbra betyg, men kände mig helt oengagerad och började tänka på annat hela tiden. Någon frågade mig om min åsikt om en tråd forum. Det var bara det att tråden var på 122 sidor och ganska tung/teoretisk. Sen är det filmfestival i Skara snart. Måste kolla igenom programmet och kolla på trailers. 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog