Den fantastiska Christine McConnell - sockersött med en ond tvist...

Jag gillar ju att flippa ur lite, speciellt till jul, och konstruera egna pepparkaksslott och sånt (några exempel på sånt jag bakat)... Tror jag fått en ny idol, som tagit saker ännu längre - Christine McConnell. The Tim Burton of Baking... Blir helt knäckt, så begåvad och kreativ. Hon syr sina egna kläder, fotar, bakar. I hennes självporträtt blir allt till en enhet, hennes egen retro drömvärld
 
Det började med spindlar...
 
 
 
 
bakning - christine mcconnell - pepparkakshus - tim burton
Powered by Jasper Roberts - Blog

Testa sin DNA för att se vilka anlag för övervikt man har...

 
Fick precis hem denna med posten - Apotekets självtest för anlag för övervikt. Ska bli spännande att se vad som står skrivet just i mina gener ;) Lite som horoskop, men på riktigt, hehe... Skrev ju lite tidigare om att jag inte hade råd med ett gentest på flera tusen bara för att få veta hur mina gener påverkar vikten (en annan femma om man får veta mer saker, då är det lite mer prisvärt...), men upptäckte att Apotekets kostade 499 kr och då kunde jag inte låta bli att köpa det :)
Misstänker att jag inte har så mycket gener för övervikt, men ska bli intressant att se hur min kropp reagerar på fett. Skriver igen när jag fått resultatet och berättar hur man får infon presenterad.

Uppenbarligen är det många saker som påverkar vad man väger, något att tänka på innan man dömer andra efter hur de se ut (jag är tyvärr inte helt utan synd själv, ska försöka bättra mig). Allt från gener, mediciner till marknadskrafter - har ni sett BBC-dokumentären The men who made us thin? Hua...

Att känna till sina genetiska anlag kan ge vägledning om hur du kan ändra din kost på bästa sätt. Kom ihåg att generna bara är en av många faktorer som påverkar din hälsa. Oavsett vilken genvariant du bär på är en balanserad kost och regelbunden motion en viktig del i ett hälsosamt liv.

Övervikt, fetma och förhöjda blodfetter är riskfaktorer för att du ska drabbas av folksjukdomar såsom diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Risken för övervikt, fetma och förhöjda blodfetter påverkas av din livsstil, men även den ärftliga faktorn har stor betydelse.

Apoteket Självtest analyserar 4 olika gener, FTO, PPARG, APOA5 och FABP2, vilket ger dig ger en unik kännedom om hur just dina gener påverkar ditt BMI samt hur din kost kan påverka ditt BMI och dina blodfetter.

•FTO visar om du har anlag för övervikt och får extra bra effekt av fysisk aktivitet och god kosthållning. 
•PPARG visar hur ditt BMI påverkas av kost rik på enkelomättade fetter. 
•APOA5 visar hur ditt BMI påverkas av fettrik kost. 
•FABP2 visar om du har anlag för höga blodfetter.

 

Läs mer här

Powered by Jasper Roberts - Blog

Fashiongirls.se

 
 
Hade lite dåligt med pengar så tvekade lite att beställa saker på nätet när jag fick slut på både det ena och det andra häromdan- som Olaplex som jag shoppat från Amazon, och lösögonfransar från House of Lashes. Lösögonfransar är inget jag använder till vardags, men lite då och då kan det vara kul (tycker de ger betydligt mer wow-effekt än läppstift) och de jag hade hade blivit sunkiga.... Så blev glad när jag hittade till fashiongirl.se för första gången och såg att de hade det mesta  jag ville beställa på ett och samma ställe och för bra priser dessutom. Nu var ögonfransarna jag köpte väl av sämre kvalitet, men tyckte ändå det var riktigt fina för 49 kr/paret. För en tusing fick jag en massa grejer - som hårrullar, fransar, hårvårdspodukter... 
 
Köpte för första gången RefectoCil som man färgar ögonbrynen med. Jag vill inte byta färg på mina ögonbryn på något dramatiskt sätt. Någon gång i yngre dar trodde jag det skulle vara snyggt med svarta ögonbryn (i teorin verkade det vara en god idé), men det såg förskräckligt ut på mig! Nej, poängen med detta är att även väldigt små hår runt om ögonbrynen börjar synas, och ögonbrynen ser lite bredare och mer markerade ut (och det räcker med ljusbrun färg som nästan är samma som den färg den riktiga mitt på ögonbrynen där håren är kraftigare). Tycker jag har för smala, fina ögonbryn, man kan aldrig få mycket ögonbryn ;) Eller, det kan man kanske, hehe, om man börjar se ut som en varulv, men dit kommer aldrig jag med min eländiga hårväxt...
 
 
Hm, fotot blev inte bra, fransarna ser världens blanka ut (på grund av blixten?) det var dom inte... Här några andra bilder:
 
 
fashiongirls - fransar - lösögonfransar - olapkex - refecto - refecto cil
Powered by Jasper Roberts - Blog