Teckning av hund som är så gott som färdig...

Gjord med olika pennor - Derwent pastellpennor, svart tusch och vit gelpenna.

 


 
derwent - hundar - pastellpennor - porträtt - svart tusch - teckning - teckningar
Powered by Jasper Roberts - Blog

Dags fixa sin fula hall...

Något som ser riktigt fult ut här hemma är hallen. Fler olika skohyllor och grejer, alla i olika stil i träslag som inte passar ihop med varandra. Gammalt och slitet och dessutom är det rörigt på ett hopplöst sätt, så man inte inte rätt hundkoppel eller skor när man ska ut, utan står och svär...
Det är också trist att ha världens fulaste hall för är ju det första man ser när man kommer och hälsar på. Så bestämde mig för att ett ryck och få hallen mer organiserad. Tog lite mått och började klura på hur man skulle kunna göra... Nu är budgeten verkligen begränsad, har haft flera oväntade utgifter på sistone. Och värre ska det bli med de kommande tandis-besöken... Så målsättningen var att hitta billigast möjliga grejer. Dock inte till vilket pris som helst, IKEA hade t.ex. ett system med hyllor man skruvade upp med vita metallskenor och det skulle skära sig illa i vårt gamla hus, så skippade det. Letade vidare i flera webshopar efter förmånligaste möjliga erbjudanden.
 
 


Detta var vad jag hittade. Vitmålat trä från Jysk - tre stycken hatthyllor för 250 kr /st. Två skohyllor för 200 kr/st. En bänk för 600 kr där man kan gömma koppel och sånt i lådorna... Och så en grå matta från RugVista som det också var specailpris på - 995 kr för en 140 x 200 cm stor. Egentligen ville jag ha en mörkblå som var finare, men den var dyrare. Och tänkte att grått funkar ju det med, är ju en acceptabel färg som funkar med allt.
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog

Saker ordnar sig...

Inte skrivit här på ett tag, blivit lite för mycket på sistone... Vi blev tvungna att avliva ena hunden och nu har vi skaffat en ny (2,5 år som behövde omplaceras) för några dagar sedan. Känns som man måste vakta den/hålla lite extra koll ett tag nu för den har inte lärt sig att umgås med katterna riktigt och den är dessutom så pass bra på att hoppa att det kan ta sig över staketet...

Min hypokondri blommade upp sin fulla prakt då jag trodde jag fått en tumör i munnen. Egentligen var det riktigt hemskt, men i efterhand ter det sig ganska komiskt hur jag fick en total mental härdsmälta. När jag väl tog mig till tandläkaren tog det inte lång tid för dom att diagnosticera - det var ingen tumör, det var en infektion! Förra året rotfyllning måste göras om för något har gått snett med den. Dyrt och omständligt om jag minns rätt, men jag blev så lättad att jag bara tokskrattade hysteriskt när jag kom hem innanför dörren. En hel månad skulle jag få vänta, så tydligen var det inte särskilt farligt.

Min minsta lilla katt Stummel som jag varit övertygad om var död eftersom hon varit försvunnen i månader var plötsligt i köket häromdan. Såg ungefär lika tjock ut som när hon försvann så verkar inte ha gått någon nöd på henne, men misslynt flirpande som ett gammalt modem... Oj, vad glad jag blev :)

Börjat på en ny teckning jag fått beställning på, kommer bilder snart.
 
 
 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog