Vinst i fototävling... Äntligen vegetarisk ärtsoppa!

 
Ha, detta var ju  lite kul!  😃 Har ju testat vara Buzzador och bland annat testat en maträtt från Knorr jag fotade och lade ut på Instagram. Och nu före jul kom avisering på ett paket jag undrade mycket vad det kunde vara... Tänkte att jag inte kunde minnas att jag beställt något - kunde det vara en julklapp från någon månne? Visade sig vara ett pris från Knorr för de tyckte min bild var en av de bästa. Några presentkort på valfria vegetariska rätter och lite matvaror
 
Och till min glädje ser jag att de äntligen börjat göra helt vegetarisk ärtsoppa (äter ju inte fläsk och originalet innehåller nu irriterande nog "extra mycket fläsk") så den åt jag till lunch idag...
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog

Alkoholfri öl från Erdinger

 
 
I samarbete med Buzzador testar jag Erdingers alkoholfria öl.
"Det är gott med öl" sade Eddie Meduza, men försöker man hålla sig i någorlunda form så har det förstås inte varit det bästa valet förr om åren... 😉
Men nu kan man både behålla kakan och se ut som man inte ätit den, för det finns allt fler alkoholfria alternativ, vilket jag tycker är jättebra 😃 Lite trist dricka vatten till maten jämnt till vardags...
Denna har en mycket smak för att vara alkohofri och tydlig besk eftersmak. En vuxen smak skulle man kunna säga. Jag ger smaken en svag fyra av fem möjliga. 
Gillar designen på etiketterna, snyggt med det elblå mot guld. Försökte ta upp det i fotot.
buzzador - erdingeralkoholfrei - erdingerbuss
Powered by Jasper Roberts - Blog

Årets pepparkaksbygge - luftballong & dubbeldäckare

 
 
 
 
Så var det äntligen klart 😃
Allt ätligt utom kedjorna och bakgrunden (en bit kartong målad med Montana sprayfärg).
Limmat med min favoritkristyr med florsocker utan stärkelse. Som ni ser håller allt ihop trots belastning på fogarna när det hänger i luften - inget behov av vare sig smält socker man kan skålla sig på (och som smakar illa om det blivit bränt) eller lim som inte går att äta med andra ord.
Använt tårtdecors recept på kristyr
Små figurer gjorda i sockerpasta. Ögon och nosar av strössel.
Pepparkaksdegen är som vanligt "Eksta pepparkakor" ur en gamma l Annas kokbok.
Läs mitt gamla inlägg med mina bästa tips inför pepparkasbyggen (bland annat hur du kröker former).

Jag ritade delarna i datorn först, sen skrev jag ut mallar. Det var lite klurigt med ballongen, att få till en lagom krökning och lagom antal segment (denna är baserad på en tiohörning).
gingerbread - hotairballon - julbak - luftballong - pepparkaka
Powered by Jasper Roberts - Blog