Hemgjord glass med vit choklad & äkta vanilj

 
 
Jag såg en choklad i mataffären som jag inte testat tidigare - Lindts vita choklad med vanilj. Fick en känsla av att det skulle kunna bli gott i hemgjord glass. 
 
Ingredienser;
4 dl grädde
3 ägg
0,5 dl strösocker
Lite äkta vanilj (jag har en vaniljkvarn med vaniljstänger i. Funkar också med vaniljpulver)
En halv kaka finhackad vit choklad
 
Jag vispade grädde i en bytta och socker och ägg (både vita och gula) i en annan. Sedan rör du ihop innehållet i bytorna, rör ned hackad choklad och tar några varv med vainijlkvarnen. Häll i glassmaskinen och kör tills det stelnat. Går göra utan glassmaskin också, men då får du gå och röra om i byttan i frysen då och då.
choklad - efterrätt - glass - gott - hemgjord - lindt - mat - oetker - recept - sött - vanilj - vit choklad
Powered by Jasper Roberts - Blog

Oordning i kategorierna

Tagit bort kategorier och suttit i timmar och sorterat om, men verkar som databasen spökar :( Istället för att försvinna "återuppstod" kategorierna jag raderat, så nu finns flera av samma (och väldigt gamla inlägg kommer först i vissa) och allt mitt jobb är förgäves... Jag får inte bort dom, så ber om ursäkt för röran :( Hade varit bra också om det fanns någon funktion för att slå samman innehållet flera kategorier, men så lätt fick det inte vara...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Gyllene soppa med gröna linser

 
Vardagsmat - soppa med gröna linser, paprika, kokosmjölk m.m. Jag utgick från detta recept: https://www.coop.se/recept--mat/recept/s/soppa-med-groena-linser/ men improviserade lite med vad jag hade hemma. Jag bytte ut grönsaksbuljongen mot Kung Markattas umamibuljong, grädden mot kokosmjölk, en av morötterna mot en persiljerot (jag visste länge inte vad persiljerot var, men nu har jag fått dille på dom... ) och kryddade också extra med lite örtkryddor. 
gröna linser - gurkmeja - kokosmjölk - umami - vardagsmat - vegetariskt
Powered by Jasper Roberts - Blog