I samarbete med Buzzador - Knorr Vego chili sin carne

 
 
 
Tänkte jag skulle testa på att vara buzzador för första gången så anmälde mig att testa Knorrs nya vegetariska rätter. Äter ju mycket vegetariskt så kändes som nåt i min stil.
Det fanns tre olika att välja mellan:
 
Jag valde Chili sin carne
Visste inte att det hette sin carne när det är utan kött. "con" måste alltså betyda "med" och "sin" "utan" inser jag nu.
 
Så vad tyckte jag?
Superenkelt att laga till, bara värm upp och häll på ditt ris (eller vad du nu vill äta det tillsammans med.
Smaken helt OK, ger den fyra av fem möjliga. Min spontana reaktion var att det gott kunde varit mycket mer kryddor. Hade jag gjort en sin carne själv hade jag haft i rejält med spiskummin, koriander och chili. Men grundsmaken på denna är helt OK. 
Än så länge verkar dessa rätter inte finnas på Willys eller ICA som jag har i närheten tyvärr, så fick vänta med att handla tills jag hade vägarna förbi Coop några mil bort. Så lite minus för att den var lite svår att få tag på för mig som bor på landet... Vet inte om den kommer säljas på fler ställen i sinom tid?

Men snabbt, enkelt och vegetariskt precis som jag vill ha det, så i övrigt en bra produkt 😃

 
 
buzzador - knorr - knorrvegobuzz - vegetariskt
Powered by Jasper Roberts - Blog

Smarriga halloween-kakor och efterrätt med Baileys

 
 

Bakade kakor och testade även att använda smulor av dom till en "Baileys Cookies and Cream Parfait".

 

Ingredienser riktigt mörka kakor...

1 tsk bikarbonat
1 ägg
1 d kakao
1,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
150 g smör
Några droppar svart karamellfärg

 

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ihop med smöret (jag skivade det först med en osthyvel för det skulle blanda sig bättre, var ganska kallt i mitt kök så ville inte bli mjukt).
Vispa ihop ett ägg lite snabbt med några droppar karamellfärg och blanda i även det. Jobba ihop till en deg och stoppa i kylskåpet en stund...

Kavla ut tunnt och foma kakor (jag använde lite olika pepparkaksformar) och baka på 175 grader en sisådär 10 min (beror lite på hur tjocka du gjort dom så håll koll).

Låt svalna och förbered kristyren.

Ingredienser kristyr

1 äggvita (den får gärna ha stått framme några timmar, det ger en bättre konsistens - mer elastisk -  på kristyren)
300 g florsocker
1 tsk citronsaft

Gör så här

Vispa äggvitan för hans några sekunder. Tillsätt florocker lite i taget. Tillsätt även citronsaft.Reglera konsistensen genom att tillsätta mer florsocker eller citronsaft tills den blir lagom flytande (ungefär som mjukglass).

Sedan är det bara att dekorera kakorna som du vill ha dom :) Jag gjorde spindelnät och dödskallar.

Några av kakorna blev lite fula i formen, så dom smulade jag och gjorde en "Baileys Cookies and Cream Parfait" (vispgrädde, Baileys, choklad, pudersocker m.m.). Jag använde ett recept som jagf hittade här.
Den är med på några av fotona (det gräddiga i glaset). Tyvärr fick inte min såna tydliga lager det ska vara, men det smakade gott i alla fall... Ett tips är att göra kaksmulelagren tjockare ån man tror de ska vara, för de flyter lätt ihop annars med grädden... Onyttigt, men enormt mättande så man blev nöjd väldigt snabbt 😊

 
 
 
 
Förra året gjorde jag en tårta med spindlar, den kan du läsa mer om här.
baileys - bakning - choklad - dödskallar - efterrätt - halloween - kakor - recept - sötsaker
Powered by Jasper Roberts - Blog

Små igelkottar i mördeg...

En trio konfererar... 

Jag tänkte testa baka olika sorters kakor inför halloween. Av någon orsak urartade det till att bli en massa små igelkottar också... 😄

 

Först gjorde jag en mördeg. Jätte-enkelt gammat klassiskt, finns hur många recept som helst på nätet som liknar varandra. Socker, smör och vetemjöl är grunden. Jag valde florsocker istället för strösocker för en stabilare kaka. Hade också i en nypa äkta vanilj, bara för den lite mer smak. Man kan även smaksätta med snabbkaffe t.ex. om man vill, men jag var rädd att det skulle ge för mycket färg och ville ha degen ganska ljus för en del kottar skulle bli albinos.

Jag gjorde som droppformade kakor och doppade sedan dom i smält choklad (använde såna speciella choklad-knappar just för bakverk. Hittade dom på ICA). Mikrade chokladen med en tesked kokosfett 30 sekunder åt gången i mikron (rörde om var 30:nde sekund) precis så den smälte men inte varmare än så. Sedan doppade jag i kokosflingor eller chokladströssel. De som skulle bli albinos doppade jag i vitt choklad och doppade i kokos.

Sedan gjorde jag en kristyr enligt detta recept.
Använde den till att limma fast större strössel som nosar och ögon. Det sista av kristyren färgade jag rosa med några droppar rödbetsjuice (men skulle gå lika bra med hushålls färg, men det hade jag ingen sådan hemma). Den sprisade jag dit rosa nosar på albinosarna med.
Kanske hade det blivit snyggare att spritsa ögon direkt med choklad, men hade inte tillräckligt med choklad kvar... Så fick bli runda strössel istället.

 

 
 
bakning - gott
Powered by Jasper Roberts - Blog