Pestläkarmask i dekorgummi - jättekul material att pyssla med!

 

Blev helt lyrisk när jag såg någon som gjort en jättefin pestläkarmask i en pysselgrupp på Facebook.

Var tvungen testa göra en själv också! 

Den är gjord av någon sorts skumgummi (även kallad dekorgummi eller eva foam på engelska - jag köpte grå här på Skapamera) jag inte använt tidigare, som jag sedan målat med akrylfärg (samma sort som jag använder till vanliga målningar/tavlor på duk, den verkar gå att måla på det mesta med :) ). Sen ovanpå det har jag gnuggat med en metallisk vaxfärg - Silver spark Metallic Lustre Metallicvax och Champagne Ice Metallic Lustre Metallicvax från WS Company. Blev som ruffig lite oxiderad metall.

 


Detta är inte min egen design, jag har använt youtubern Lost Waxs design. Oftast brukar jag hitta på egna grejer eller modifiera andras idéer, men hans design var redan helt perfekt som den var :) Väldans duktig kille, med sinne för detaljer som lyfter det hela. Och tänkte att jag skulle göra det lättare för mig eftersom det var första gången jag testade detta.
Materialet är väldigt lätt, masken blir knappast jobbig/klaustrofobisk att bära (den har ventilationshål på undersidan av näbben också. Väldigt tacksamt och roligt material att jobba med. Köpte alldeles för mycket dekorgummi, så kommer göra fler grejer framöver.

Masken är inte helt färdig på bilderna. Ska hitta nåt tonat glas att sätta i ögonen. Ska finputsa färgen också, gjort några missar... 

 

 
Innan jag målade den. Detaljerna är utskurna med skalpell. Sedan monterade jag ihop de större delarna med limpistol. De små nitarna stansade jag ut och fäste med superlim.
 
 
cosplay - dekorgummi - eva foam - maskiner - pestläkare - skapamera - ws company
Powered by Jasper Roberts - Blog

Nytt pyssel på gång...


För ovanlighetens skull använder jag en annan persons färdiga mall, designen var redan perfekt som den var :) Vad kan det tänkas bli?
Fler bilder kommer ikväll...
dekorgummi - eva foam - pyssel
Powered by Jasper Roberts - Blog

Mina bästa pyssel

Har inte bloggat på ett tag, men misströsta icke ;) Jag bidar min tid för en hel rad projekt, och enda orsaken  till att jag inte redan satt igång är att diverse grejer jag beställt inte dykt upp med posten ännu.
Framöver ska jag vidareutveckla mina luftballongslampor, göra steampunkiga pestläkarmasker i dekorgummi, göra en istappskrona med lim (många som gjort det förra vintern tror jag, men vill göra ett försök jag med för kan bli väldigt effektullt och har en idé till egen design), nya vinglas, pappersask med röda crepepappersrosor m.m.
 
Tills dess får ni hålla till godo med en lista med mina favoritpyssel. Vilket tycker du blev bäst?
 
 
 
 
Populära luftballonger av gamla glödlampor. Det är dessa jag ska vidareutveckla och göra finare hoppas jag :) Ska göra en silvrig och en guldig serie.
 
Måla om gamla krukor i äckliga färger med betongfärg. Målade dit mönstrena i relieff under under också med tjock färg.
 
 
Dessa vinglas med dödskallar var det länge sedan jag målade, blivit sugen på att göra flera nu... Hittade ett gäng vinglas i ett skåp.
 
 
Kusudama-blomman i olika färger och tappningar har återkommit under året som var... Här monterade på en krans.
 
 
Rosor gjorda av kaffefilter.
Powered by Jasper Roberts - Blog