Göra egen vegetarisk pizza med tortillabröd...

 
Gjorde ju french pizzor tidigare med Mutti tomatsås och baguettebröd som jag tyckte blev lyckade.
Nu när jag såg Santa Marias pizza tortilla tänkte jag att jag skulle testa dom för första gången och göra en mer vanlig pizza. Färska skivade champinjojer, ruccola, små tomater, svarta urkärnade oliver, röd lök och riven gräddost...
 
 
Bättrade lite till med Mozarella och torkad oregano...
 
 
Och så lite färsk basilika när jag tagit pizzorna ur ugnen. Drack kall alkoholfri öl till - mums!
Och tortillas funkade bra, blev som en tunn pizzabotten med kripsiga kanter. 
basilika - mutti - oliver - oregano - ost - pizza - ruccola - santa maria - tomater
Powered by Jasper Roberts - Blog

Äntligen sytt färdigt mitt retroförkläde

 
Skrev tidigare om att jag höll på och ritade eget mönster till ett retoförkläde inspirerat av ett 40-50-tals förkläde jag sett bild på på nätet. 
Nu håller det äntligen på att bli klart :) Har ändrat en del på vägen. Efter att ha blivit missnöjd med hur det satt i midjan, så klippte jag av det på mitten, sydde fast ett band i mitten och veckade nederdelen. Nu känner jag mig mer nöjd :) 
Det här var verkligen learning by doing. Först att rita mönstret själv. Sen på vägen klura ut hur olika kanter skulle avslutas. Gjorde egen kontrasterande kantslå genom att klippa tyg på diagonalen och satte på i nederkant. På volangerna på axlarna satte jag rött vikt bomullsband jag hade liggande.
 
Använde två bomullstyger som ser ut så här som jag köpte på https://www.missouriquiltco.com ;
 
 
På håll ser det ut som prickar, men är pyttemsmå blommor. 
 
diy - förkläde - prickar - retro - sömnad
Powered by Jasper Roberts - Blog

Besatt av att sy...

 

Förargligt att när jag fått lite fler besökare till bloggen, så tacklar jag av helt och uppdaterar inte på jättelänge... Haft någon sorts svacka under våren (tror den började med en rejäl förkylning och att jag höll på att klippa av mig en tå i ytterdörren, fick åka till akuten och sy ihop den och sen inte fick på mig skor på två veckor...) och när jag väl var på banan igen så blev jag helt besatt av min sykurs istället och började sy en massa (plus en del grejer som inte ingick i kursen som jag påbörjat utöver kursen, som det inte var mycket nog, hehe...).
Lovar det ska bli bättring nu :) Och det här med att sy hör ju hemma i bloggen, eftersom jag ju tänkt att den ska handla om pyssel, sömnad, origami och mat och sånt... Så ska posta bilder framöver, favoritlänkar när det gäller tyger och mönster jag hittat m.m.

 

Just nu håller jag på med ett retroförkläde som jag äntligen fått till mönstret till och vågat mig på att klippa upp (gjorde ett test i ett gammalt lakan först), en bordeaux-röd pyjamas i satängtyg och en prickig kjol i våder.
Har en hel hög med tyger hemma nu som gör mig inspirerad - två olika border-print-tyger i bomull som det bara kliar i fingrarna att få göra klänningar av, två jerseytyger som borde få bli toppar, grå chiffong m.m. 

sömnad - tyger
Powered by Jasper Roberts - Blog