Loppisfynd & lite funderingar...Blivit ganska dåligt med uppdateringar här ett tag. Haft mycket mer att göra på sistone än vanligt, jag vet inte om det är en tillfällig våg eller något som kommer att hålla i sig. Folk ber mig fixa allt möjligt åt dom. Verkar som det blivit min hobby att arbeta (med loggor, teckningar, hemsidor och liknande) när jag är ledig ;) 
Haft lite funderingar på hur jag skulle kunna göra om den här bloggen för att göra den intressantare och få fler besökare och fick några idéer som kanske skulle funka, men de skulle också ta en viss tid att genomföra, tid som jag nog får erkänna att jag inte har. Så den här bloggen får nog forstätta följa min knegande och matlagande i all sin anspråkslöshet. 

Idag var jag i alla fall lite ledig. Åkte till traktens största loppis och spenderade hela 650 kr ;) För det fick jag en kontorsstol, en liten matta, en ny ganska stor mortel (klassisk i mässing), stekpadda, plastmått (med alla tänkbara enheter, bra om man vill testa recept man hittar på utländska sidor och inte vill ta fram miniräknaren...) och lite udda porslin. Jag bara ryckte åt mig tallriken i förbifarten för gillade bården, visade sig vara en Rörstrand Shanghai. Jag blev lite förvånad i kassan att det inte kostade mer... 
loppis - rörstrand - shanghai - stress
Powered by Jasper Roberts - Blog

Spectators, t-straps, mary janes och jakten på de perfekta retroskorna...

 
 
 
Några bilder jag hittade under en bildgoogling....
 
Ibland tror jag för exakta inre bilder av vilka kläder eller skor man är ute efter gör det svårt att hitta något. Jag har haft en period då jag haft en viss typ av retroskor på hjärnan. Till en början visste jag inte ens vad de kallades, men kommit på att om man söker på t-straps, spectators m.m. så hittar man skor i den stilen. I någon butik hittade jag något liknande under rubriken "gangster", haha... Det ska vara tunna remmar (helst t-strap, men s.k. Mary Janes - med en tunn rem tvärs över -  går också bra). Sen ska det gärna vara såna där pyttesmå stansade hål och skon ska vara i två färger - t.ex, nude + rött eller svart + rött. Skon längts till höger är egentligen fel, för den är för röd. Skon ska ha klack, men inte överdrivet (5-10 cm). Jag har surfat i TIMMAR och varenda en har varit fel/min storlek är slut/sidan verkar skum/annat problem.
Idag hittade jag en site som hette ModCloth.com, oooh, den var en dröm! Där finns kläderna och skorna jag alltid önskat mig. Och jag som inte skulle köpa mera. Inte, inte, inte. Får spara istället för att köpa dumma saker på Sammydress antar jag... 
 
Skor från ModCloth - de är ekakt vad jag letade efter och finns dessutom i rätt storlek! 
 
 
Jag i somras. Trivdes väldigt bra i t-straps och mörk prickig klänning insåg jag. Fick cravings efter fler varianter. 
Tror inte sambon gillar den här stilen, den är nog för prydlig och damig, inte rockig nog. Men ibland vill man vara prydlig också ;) Det är nåt med kontraster, färgskalan rött-svart-vitt (möjligen nude och marinblått också) och små prickar som är så fint och klassiskt. 
mary janes - modcloth - retro - skor - spectator - t-strap
Powered by Jasper Roberts - Blog

Sammydress - mitt slutgiltiga omdömeEn inte helt OK (men nästan gratis  -134 kr) klänning från Sammydress - det känns som midjan borde suttit lägre på mig. Den saknade också anvisningar om tvätt och strykning, så jag råkade stryka den på hög temperatur... 

Skrivit om Sammydress några gånger tidigare och haft lite blandade känslor. Vid det här laget har jag beställt flera klänningar, smycken, en topp, en blus, en väska, leggings och en del sminkborstar.  Eftersom jag trots allt gjort det så får jag nog konstatera  att upplevelsen varit mer positiv än negativ. Fast jag får nog inse att en del typer av varor funkar bättre än andra. Jag är t.ex. JÄTTENÖJD med några halsband jag köpte, de var dubbelt så snygga men kanske bara en tredjedel så dyra som några jag köpte i Sverige. Klänningar däremot ska jag nog passa mig för fortsättningsvis. De är alltid jättefina på bild, men i verkligheten ser man att de är i billigt material och illa sydda. Passformen är ofta kass, många klänningarna är inte gjorda för någon med mina europeiska proportioner (största problemet är att min torso är för långsmal, men också att jag svänger ut och in för mycket - ganska smal midja men bredare höfter och axlar. En annars jättesöt silvergå blus lyckades vara fladdrig/lös i midjan och strama över axlarna samtidigt t.ex. :( ). 
Väskan och sminkborstarna jag köpte förut var däremot förvånansvärt OK.
Så smartast är nog att ha omdömet att veta när det är läge att köpa billigt och när det är läge att låta bli. Vissa grejer kan man handla här och göra en bra affär, men annat är bara skit som blir liggande.
Själv är jag så o-snobbig att jag inte bryr mig om märken. Men ibland är dyrt bra förstås. Som när jag impulsköpte några New Rock-skor för några tusen på en festival. De skorna har visats sig vara oförstörbara, kvaliten är fantastisk! Så dom ångrar jag inte. Men varför jag ska köpa jättedyra sminkpenslar förstår jag inte, tycker de billiga funkar lika bra... 

Fördelar:
Stort underhållningsvärde! Sajten är jättestor och sortimentet brett. Har du fått på hjärnan att du vill ha ett smycke med en uggla med turkosa stenar - nog sjuttsingen hittar du såna när du söker ;) Och det är kul att klicka runt ochh se på kundernas egna foton (de postar både bilder i sina recensioner och i "Buyers show".
Saker är så billiga att man köpa saker bara för att testa/leka. Jag har köpt saker i vansinniga färger (som ett par örhängen i en konstig grön färg) bara för att testa om det skulle funka.
Bonussystem som gör att du samlar poäng för recensioner och på beställningar, vilket gör att saker kan bli ännu billigare.


 
Nackdelar:
Missvisande produktbilder (klänningen är i ett annat material än vad det är på bilden, totalt urflippad skamlös photoshopning så klänningar ser ut att passa en lång person när de inte gör det o.s.v.). men har man tur finns det foton kunder tagit själva så man kan jämföra. Illa sydda sömmar (kan iofs lätt fixas om man har en symaskin), inget foder, sladdriga syntetmaterial.
Ibland lång leveranstid.
Saker är inte packat i ett stadigt paket, utan nedtryckt i påsar så saker blir skrynkliga när de far runt halva klotet...

Jag har lite fler grejer som inte kommit fram ännu. Det jag ännu inte kan uttala mig om är skor. En del av skorna ser fina ut. Även här kan längre människor få problem, många damskor finns inte i mer än 39, ibland finns inte ens det...

Tidigare inlägg om Sammydress:
Bilder på en spetstop.
Några halsband.
Några klänningar.  
 
Powered by Jasper Roberts - Blog