Lite hederlig klassisk gräddtårta...

 
Powered by Jasper Roberts - Blog

Semester och uppfixning av vårt skabbiga kök...

Heh, det är pinsamt för pratat om det så länge men det har inte blivit av... Men nu har jag tagit ut några dagar semester och äntligen kommit igång med att göra rent och börja måla om vårt kök. Det hade nått smärtgränsen, även om man städade såg det sunkigt ut p.g.a. flagnande färg. 
 
Usch...
 
Nu är inte avsikten av göra köket modernare. Jag ville hålla en gammeldags lantlig stil. Men eftersom jag blivit trött på den gröna färgen (och dessutom gillar gammalt blått porslin) så målar jag om i motsvarande mjuk gråblå färg. Hittade en lackfärg som heter Beckers Elegant halvmatt. Den var kanon, lätt att jobba med, täcker bra och luktar inte hemskt. Sen ska jag måla vissa detaljer röda. Låter kanske knäppt, är nog Carl Larsson som inspirerat mig. Beställt lite nya gardiner från Sovtex också.
 
 
 
Uppe till vänster har jag lagt in en lucka jag gjorde i Photoshop innan jag vågade beställa färgen. Lite så ska det se ut. Färgen ser ibland blå ut ibland mer grå beroende på ljuset. Sambon undrade varför jag beställt en så tam blå, jag bara: "Vänta bara tills du ser den på flera kvadratmeter. Detta är så blått det kan vara innan det blir äckligt". 
 
Detta var tvärjobbigt, har ganska mycket skåp och lådor, tar längre tid att skruva loss alla handtag och tvätta allt med avfettning och maska/slå in saker så man inte behöver vara rädd att klada ned än själva målandet. Har skurat och målat så armarna känns som spagetti...
När jag ändå håller på har jag börjar måla om hallmöbler i vitt också. I hallen ska allt vara vitt och grått.

 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog

Hemsida Lavinen

 
Kom på att jag ju kan visa lite vad jag pysslat med på sistone. Kodat ihop en responsiv sida åt Lavinen.
Powered by Jasper Roberts - Blog