71 (2014)

Efter en tids svår filmtorka har jag sett en hel serie med riktigt bra filmer - Kraftidioten, The theory of everything, Nightcrawler, Black coal thin ice m.fl.
 
Men nu tänkte jag först och främst tipsa om filmen 71. Utspelar sig i Belfast 1971 och handlar om ett upplopp och hur sen en brittisk ung soldat råkar bli strandad ensam efter att de andra vänt tillbaka. Vem kan han han lita på och hur ska han ta sig därifrån? Efter att ha blivit jagad börjar med att låsa in sig på ett dass tills det blir mörkt och sen smyger han ut och stjäl lite kläder från en tvättlina så han ska se mer civil ut. Men natten blir snart betydligt värre än så... Spännande, realistisk och man vet inte hur det ska sluta. Har fått 7,2 på IMDB.
 
Powered by Jasper Roberts - Blog

Ny teckning jag kommit en bit på väg med...

En del jobb kvar, speciellt på nederkäken. Pastellpennor och svart tusch.
Powered by Jasper Roberts - Blog

Memma

 
Såg den i mataffären och insåg att jag inte ätit memma på många många år, och bara måste testa om det smakade som jag mindes! Är nog bara vi med finskt ursprung som vet vad det är. Utseendet är ju inte särskilt intresseväckande - ser ut som skit, bokstavligt talat ;) Så den oinvigde men nyfikne och experimentellt lagde lär inte få med sig en ask hem p.g.a. det spännande utseendet. Men är en efterrätt som smakar gott, man äter den med lite mjölk, grädde och socker om man vill. Och jo, smakade som jag mindes den :) Men ganska mäktigt/stabbigt på något vis, efter en tallrik har man fått nog. 
Powered by Jasper Roberts - Blog