Lite nytt från Kicks...

 
 
Lite nytt som kom med posten...
 
Allt utom ögonfransarna är nya för mig, så ska bli intressant testa lite nytt... Puder använder jag lite alla möjliga sorter. Tycker egentligen de flesta transparenta eller ljust färgade löspuder fungerar bra (till skillnad mot t.ex. foundations som jag tycker fungerar väldigt olika). Förra gången jag beställde testade jag Kicks egna puder, det var helt OK puder och kostade inte så farligt mycket. Men tänkte jag skulle testa Make Up Stores puder denna gång. Puder använder jag till vardags och så gott som dagligen, så det får alltid åt. Förpackningen till Make Up Stores puder var mer påkostad märkte jag direkt, med som en fin sil som filtrerar pudret när man skakar upp det så pudret håller sig riktigt fint. Tror inte det är riktigt lika lätt att spilla ur en massa puder heller ur denna. 
De andra grejerna är däremot inget jag använder till vardags. 

Anastasia - Metallic Luster Liner, Gold
Make Up Store - Micronized Loose Powder, Pale
MAC - Pigment Metallic, 02 Silver
Ardell - Fyra par Wispies lösögonfransar

ardell - kicks - lösögonfransar - sminkpenslar
Powered by Jasper Roberts - Blog

Betongfärg & betongtapet

 
 
Köpte och testade betongfärg (jag hittade den här) för första gången och gick loss på lite alla möjliga saker för att se hur det blev. Hittade några krukor i ett uthus med lite alla möjliga hemska färger på och målade dom. Jag hade nog kunnat få dom ännu mer "betongiga" om jag använt den mörka betonglasyr (som liksom lägger sig i sprickor och porer för en mer ruffig look) som jag också köpte till, men jag tyckte det var fint med lite ljusa rena.
 
 
Jag köpte en ljus och en mörk färg och sen en betonglasyr som inte kom med på bilden. Använde den ljusaste till krukorna. Den mörka har jag använt för att måla en frigolitskiva att ha i bakgrunden när jag fotar andra grejer...
 
 
När jag målat krukorna tyckte jag de såg lite tråkiga ut/bara hade rena ytor, så jag tog lite andra färger. De var inte gjorda för det här men de jag tyckte även de kännts lite som akrylfärg och blir hårda och vattentåliga när den torkar, så jag tänkte jag testar hur det blir... Jag lät dom torka något dygn, sedan målade jag över med ännu mera betongfärg.
 
 
I bakgrunden ser ni min nya betongtapet som jag köpte några meter av för att ha som fotobakgrund, tyckte den var väldigt fin på ett ruffigt sätt. Beställde den från Photowall. Rytmen i fläckarna var precis rätt på något vis. 
Att jag  inte också tapetserar med den nu när jag gillade den beror på att jag inte tycker stilen passar riktigt med grejerna hemma, där det är lite gammeldags lantlig stil. I ett modernare hem skulle den däremot kunna vara cool, där det behövs något mer ruffigt att bryta av med.
 
Powered by Jasper Roberts - Blog

Blåbärspaj & hemgjord blåbärsglass med vit choklad & äkta vanilj

 
 
 

Råkade impulsköpa 2 kg blåbär på en loppis. Länge sedan jag åt vilda, vilken skillnad på smak och färg jämfört med de jag brukar köpa i mataffären - så kraftig färg och mycket smak. Åt någon deciliter och när jag tittade mig i spegeln var tänderna alldeles lila och tungan blåsvart, hehe... Förmodligen sprängfyllda med nyttigheter. Nu var två kilo lite mycket så bestämde mig för att göra både blåbärspajer (en stor och tre mini) och blåbärsglass med vit choklad.

 

Efter att jag postat detta fick jag ett påpekande av min sambo att bilderna blev konstiga för man förstår inte skalan. Gjorde alltså väldigt små minipajer. Sen dekorerade jag med större köpta bär (för de var fina att titta på men inte lika goda ) och de kändes väldigt stora i jämförelse med pajen... Glassen ser lite bucklig ut för det är grovt hackad vit choklad i. Hm, får tänka på sånt här nästa gång jag försöker fota...

Glassen är mitt gamla favortirecept .
Men denna gång bättrade jag med blåbär också. Jag kokade upp en knapp deciliter blåbär med några matskedar vatten och lite socker. Sedan lät jag det koka två-tre minuter medan jag rörde om och mosade blåbären med en sked. Sedan silade jag blåbären så jag fick som en starkt färgad blåbärssaft. Sedan lät jag den svalna innan jag hällde den i glass-smeten. Man behöver förstås inte sila blåbären, det går även att hälla i dom som dom är om man vill ha mer struktur i glassen. Men denna gång ville jag ha en slät/homogen glass.

Pajen är den klassiska som det finns recept på lite överallt på nätet med små variationer (t.ex den här ) - först en mördeg gjord på vetemjöl, smör, socker, pyttelite salt och vatten. Blåbären blandar man med potatismjöl och socker och lägger i skalen.

 

 
blåbärsglass - efterrätt - glass - hemgjord - mat - paj - recept - vit choklad
Powered by Jasper Roberts - Blog