Tung brottslighet - bokstavligen...

200-kilosstaty stals i Vara.
 
Powered by Jasper Roberts - Blog

Snart filmfestival...

Nu drar det ihop sig till filmfestival i Skara igen minsann (torsdag nästa vecka), första biljetterna fixade - Call Girl, 2 dagar i New York, Tomboy, Ted, The Cabin in the Woods och Palme. De har en ganska mysigt stofilig biograf i Skara (Grand) med medaljongtapeter och gamla filmaffischer...
 
Har ni tänkt på hur djävulsk reklamen är nuförtiden? Reklam har mest varit skit som man plockar ur brevlådan och kastar direkt i soptunnan utan att nånsin titta på den... För vem orkar åka extra till en butik för att deras falukorv råkar vara några kronor billigare? Och sen har vi reklamen på TV som man använder till att gå på toa, släppa ut hundarna, borsta tänderna m.m. Men nu är den skräddarsydda lömska reklamen som faktiskt fäster på mig ett faktum! Saker man redan tittat på i nån webbutik - och relaterade eller liknande saker - ploppar upp på olika hemsidor. Jag såg några klänningar på Zalando som jag bestämde mig för att INTE köpa för jag var för snål för det - har dykt upp på skärmen dussintals gånger de senaste veckorna. Till sist uthärdade jag inte mer - nu har jag beställt de djävla klänningarna! Försökt intala mig att jag behöver dom - en är röd och den kanske är passande att ha till julbordet sen... Hm.
Powered by Jasper Roberts - Blog

Herrljunga 1911 Starkvinsglögg, Rom & Choklad. 15 %.

 
Så äntligen börjar det bli glöggtider :-) Igår drack jag en mycket god starkvinsglögg som smakade en hel del choklad. Jag brukar ofta tycka att smaksättningar kan kännas onödiga (krystade sätt att försöka uppfinna nåt nytt med saker som redan är goda som de är från början), men tyckte chokladsmaken kändes oväntat god och bidrog med nåt. Ger den en stark fyra av fem möjliga. Enligt Systembolaget har den även smak av arrak, russin, kardemumma och ingefära även om jag inte kunde urskilja alla de smakerna. 

Annars har jag hört att glögg ska börja säljas även i bag in box, så diaboliskt för en glöggälskare som mig...
 
Powered by Jasper Roberts - Blog