Teckningen - nu är den helt klar...

 
Vet inte om andra ser skillnad mot tidigare bilder, men fixat en del - tog bort ett blad stensöta nere till vänster jag tyckte rörde till det hela, mörkat ned det gröna runt om katten så det blir mer kontrast,, lagt till en del kvistar och vita små skogsstjärnor :) 
 
 
 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog

Halloween spindeltårta - spindelhona & hennes ägg och nykläckta ungar

 

Idag blev jag klar med min spindel-bo-tårta... Allting i tårtan är ätligt, t.o.m. spindelns ögon :)
Jag gjorde chokladtårtebottnar (för den som vill spara tid och kan tänka sig en lite plattare tårta så har jag sett att det finns färdiga bottnar med choklad på ICA t.ex.) och lade smörkräm mellan de tre lagren. Sedan spacklade jag alltihopa med smörkräm.

Smörkrämen gjorde jag av 200 g rumsvarmt smör, 4 dl florsocker och 4 teskedar vaniljsocker som jag rörde ihop till en smet. Sedan rörde jag i fyra äggulor, en åt gången, för att få en riktig smidig kräm.

Sedan stod tårtan i kylen över natten innan jag fortsatte. Jag kavlade ut en riktigt vit marsipan jag beställt från Tårtdecor och täckte tårtan med.Jag är inte van vid att göra tårtor (är mest en "huvudrättskvinna" utom när jag bakar urflippade pepparkaksbyggen...) och trodde det skulle bli väldigt svårt, men marsipanen var väldigt smidig och gick att kavla tunn utan att den sprack. Sedan lade jag den centrerat på tårtan som en stor pannkaka och tryckte uppifrån och ned på sidorna tills jag fått bort det mesta av vecken (den såg till en början ut som en bordsuk på ett runt bord med stora veck runt om). Sedan skar jag rent den i nederkant runt om (för tog i överkant med marsipanen - är ju jobbigare om det fattas en bit någonstans, blir inte fint om man skarvar...).

 

Sedan värmde jag mörk choklad - Chocolate Melts Mörk Choklad - i mikron. Rörde om var 30:e sekund och kollade hur den såg ut.Sedan tog jag en spritspåse med den minsta tyllen jag har och fyllde med den smälta chokladen. Detta visade sig vara det svåraste momentet för mig som nybörjare med choklad. Chokladen blev så rinnig och mycket nervös att jobba med. Jag gjorde en till omgång och försökte stoppa tidigare och kylde den flytande chokladen någar minuter i kylen. Då kloggade istället den fina tyllen igen när jag jobbat en stund.
Jag spritsade små spindlar på ett bakplåtspapper med någon sort teflon. Det var jättelätt att få loss spindlarna när de stelnat, så det var i alla fall en bra idé.

Jag spritsade också ett nät på tårtan och limmade dit spindlarna jag förberett med smält choklad.

Jag gjorde vita kokosbollar som skulle föreställa spindelägg.

 

 

Slutligen modellerade jag en stor fet spindelhona av svart sockerpasta - Sugarpaste Raven Black 250 gr.
Jag hade en burk med sockerkulor/dekorationer i olika storlekar liggandes sedan tidigare, som jag tror jag köpte på Icas eller Willys (tror jag sett dom hos båda). De fick bli ögon i olika storlekar.

 
 
choklad - halloween - recept - scary - spindel - spindlar - tårta
Powered by Jasper Roberts - Blog

Vad kan detta tänkas bli?

 
Inte nåt nyttigt i alla fall som synes ;) 
Håller på med något bisarrt inför Halloween. I morgon ska jag modellera i sockerpasta jag beställt från Tårtdecor. Fler bilder kommer...
 
 
bakning - choklad - fazer - halloween - ögonchoklad
Powered by Jasper Roberts - Blog