Italian risotto

Puh, helt slut... Ska svara på mail och pm imorgon när jag kvickat till. 
Dagens middag - testar ännu ett middagskit från Knorr - Italian Risotto. Lite av mitt favoritvin Monti Garbi till :)
 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog

Indian Tikka Masala

Testade Knorrs middagskit... Jovars, det såg lite lite ut i förpackningen, men var mer mättande än jag trodde. 
 
 
indiskt - indsikt - knorr - kyckling - masala - tikka
Powered by Jasper Roberts - Blog

Nu ska det fotas! :)

 
 
Denna helg verkar gå i shoppingens tecken... Idag har jag varit på en stor loppis med sambons mamma. ärligt talat tycker jag det är så mycket skit - alltifrån fula porslinsfigurer till hemska kläder (som om jag inte hade nog rörigt hemma redan, jag borde snarare göra mig av med grejer istället för att skaffa flera...). Jag tycker jag fotat för ofta på mitt Rörstrand Malmö-porslin så tänkte jag skulle hålla utkik efter lite vackert uddaporslin i alla fall. Inte en enda tallrik som jag gillade hittade jag bland allt porslin som fanns där... Men passade på att köpa hem mer nyttiga grejer som var i princip gratis - måttband, nålar, omslagspapper, sprättare. Sedan köpte jag en hel del plantor också - chili, körsbärstomat, vit jordgubbe, smultron, mossflox (?), tagetes m.m. 
 
En sak som jag velat länge är att köpa en bättre kamera och lära mig fota bättre (hade en gammal systemkamera men den gick sönder. Bilderna ni sett på sistone är tagna med Nikon Coolpix). Gillar ju att fota djur och också övergivna platser/byggnader/fabriker när jag är ute och far. Skulle vilja lära mig göra HDR-bilder t.ex. Så nu har jag till sist beslutat mig för att slå till och köpa en Canon EOS 70 D. Tog den 12 månader räntefritt på NetOnNet. Även köpt studioset/softboxes från Kjell & Co (skulle du vara intresserad av sådana så upptäckte jag en dum grej när jag googlade på vad andra tyckt om dom - du måste köpa till två extra adaptrar för de funkar inte i vanliga uttag! Så jag har köpt två adaptrar till från Clas Ohlsson också. Tycker de borde skrivit ut det redan på hemsidan att man behövde sådana, lite dåligt. Men billigt var det i alla fall). 
 

"Komplett studioset med fast ljus. Passar utmärkt till t.ex. filminspelning. Levereras med två stativ, två softboxar (med diffusionsdukar) och två 70 W E27-lågenergilampor (motsvarar 196 W glödljus/styck). Ljusflöde: 3320 lm/styck. Färgtemperatur: 5500 K (dagsljus). Levereras med förvaringsväska. Mått softboxar: 50x50 cm. Stativhöjd: 180 cm." 

 
 
 
 
 Minneskort också från NetOnNet.
 
 
 
 
 
 
canon eos 70d - kamera - lampor - shopping - softboxes - studioset
Powered by Jasper Roberts - Blog