Julstämning...

Fyllningen till kalkonen. Soltorkade tomater, äpple, hackad lök, morot m.m. Sen hade jag i smör, timjan, vitlök också som inte kom med på bilden.

Nytvättade textilier? Måste ju vara för jag ska kunna ligga skönt och håra i dom, tänker katten Pelle...


Rödkålssallad med babyspenat, hackade valnötter och vinaigrette med clementinsaft. Så nyttigt att det bara var jag gillade den :(

 Blossas glögg spetsad med cognac var supergott!
Powered by Jasper Roberts - Blog

Viktoria Modesta - Prototype

Såg precis denna video med Viktoria Modesta för första gången. Istället för att försöka dölja sitt konstgjorda ben, låter hon det lysa starkt... Så pass att nattfjärilarna dras till det ;) Mot slutet en kreativ dans (ca 5 min in) med en konformad, vass protes. Kanske var dansen det coolaste i videon.
 
Powered by Jasper Roberts - Blog

Predestination (2014)

 
  
En mycket märklig science fiction från 2014 som drar undan mattan under fötterna på en. Med några av mina favorit-teman - tidsresor och personlig identitet. När man väl förstår - eller snarare försöker förstå, för det som uppstår är de helt bisarra paradoxer som uppstår när man reser i tiden och det vanliga kedjan orsak-verkan inte längre gäller - hur det hela hänger ihop på slutet så sitter man bara och gapar. Så ska inte berätta för mycket om handlingen för det är kul att klura och ha teorier medan man ser den ;) 

 
Kanske hade förväntat mig något enklare, där allt fokus var på att det skulle vara häftigt och mycket action (man kanske kan få det intrycket av trailern), men det var även mycket dialog och fokus på huvudpersonens känslor vilket gjorde att filmen blev engagerande och hel på nåt vis. Den har fått hela 7.5 på IMDB, och det tycker jag den var värd. 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog