Eget recept ugnfisk: lax med babyspenat, grädde, saffran m.m.

 
Innan jag hällt på grädde m.m...
 
Idag bestämde jag mig för att hitta på nåt eget med de grejer som jag hade hemma. 
 
 
 
Ingredienser:
 
Gul lök
Några enstaka vårlökar
Körsbärstomater
Några kvistar dill
Fiskbuljong
Saften från en lime
En blandning av mjölk och vispgrädde (ca. 50/50)
En förpackning saffran
Lite grovt malen vitpeppar
Lax
Lite olja att steka i
 
Jag stekte löken mjuk innan jag varvade ihop alltihopa i en form
 
 

Tom ga kai

 
Testade att göra tom ka gai (=kyckling galangal soppa) och utgick från Anna Skippers recept; http://www.recept.nu/anna_skipper/soppor_och_grytor/kyckling_och_fagel/tom_ka_gai_soppa/
 
Lyckades inte fota särskilt bra denna gång, soppan var godare än den ser ut (godsakerna sjönk ned under ytan)....
 
 
Ingredienser

 

1 st kycklingfilé
50 g champinjoner
2 st schalottenlökar
Rivet skal av en halv lime
2.5 dl kokosmjölk
0.5 msk citrongräs, finhackat
Färsk ingefära
0.5 tsk salt
Färskpressad limejuice
1 tsk chilifrukt, finskuren
1 msk salladslök, finskuren

 

Jag hade ingen schallottenlök, däremot bättrade jag med nån klyfta vitlök. Hade i frikostigt med vårlök också. Tyckte det var lite lite grönsaker, så hade i några enstaka små tomater och lite broccoli också så det skulle bli mer färg... Bra med den här soppan är att den inte behöver koka särskilt länge.

 

Gör så här
Skär kycklingfiléerna i strimlor.

Skär svampen i fina skivor.

Skala och skiva löken.

Hacka/strimla citrongräset.

Koka upp kokosmjölken. Låt den sjuda i 5 minuter.

Tillsätt kyckling, champinjoner, schalottenlök, limeskal, citrongräs samt ev galangalrot/ingefära.

Sänk värmen och låt småputtra tills ky cklingköttet är mört, ca 5 minuter.

Smaka av med salt och lime. Garnera med chilifrukt och
salladslök.