Palak paneer. Indisk spenatgryta med ost.

 
Klurade lite och insåg att jag hade någorlunda ingredienser hemma för att testa ett femte indiskt recept. Som ni förstår tycker jag det var lite kul att testa lite nya saker och har blivit lite fanatisk när det gäller det indiska ;-) Kryddorna som känts mer udda och mest kommit till nytta vid julbakning (kardemumma, ingefära, kanel och kryddnejlikor) har plötsligt kommit till användning. Men också upptäckt att det blir ännu godare med färsk, riven ingefära.
 
Det här recepet hittade jag här: http://lagaindiskmat.se/palak-paneer-indisk-gryt/
 
Jag hade ingen grädde utan använde creme fraiche istället. Hade i för mycket chili så hade i en klick youghurt också när det var klart, tycker det funkade det med.
 
Recept

500 g frusen hackad spenat

2 st gul lök
2 msk olja
3 st vitlöksklyftor
5 cm färsk ingefära
2 st tomater ELLER 2 dl tomatkross
2 tsk garam masala
2 tsk malen koriander
1 tsk spiskummin
0,5 tsk gurkmeja

0,5 tsk chilipulver

1 tsk salt
1,5 dl grädde
1-2 dl mjölk
400 g halloumi

 

 

Gör så här:

1) Tina spenaten (förslagsvis i micron) och häll bort eventuellt överflödigt vatten.
2) Finhacka löken och fräs den i olja i en gryta ca 5 min på medelvärme.
3) Riv ingefäran och vitlöken grovt. Tillsätt detta i grytan och låt steka ytterligare 5 min.
4) Finhacka tomaterna och häll i dem i grytan och fräs 5 min till.
5) Tillsätt sedan spenaten. Rör om och häll i alla kryddorna. Låt koka 5 min!
6) Tillsätt sedan grädden och mjölken samtidigt som du rör i spenatgrytan.
7) Skär halloumin i kuber ca 2×2 cm och tillsätt dessa i spenatröran. Låt koka fem minuter till!

 

Servera med ris eller indiskt bröd! Mums! Atcha laghta!

 

 
 
indiskt
Powered by Jasper Roberts - Blog

Konstverk av Patricia Piccinini

http://www.patriciapiccinini.net/
 
 
 
 
 
 
 
patricia - piccini
Powered by Jasper Roberts - Blog

Heimataerde - Templerblut

Medeltid möter elektroniskt...
 
EBM - heimataerde - medeltid heimaterde
Powered by Jasper Roberts - Blog