Violglass

 

För en tid sedan upptäckte jag en ny glass i frysdisken på Willys - SIAs violglass på tillfälligt besök. Varit besatt av den glassen sedan dess, äter den med rostade mandelspån. 
Även färgen fascinerar mig, är lite besatt av färgen lila just nu. Helst ljus, kylig lila. Urrartade och gjorde nästan ett stilleben av min glass, dekorerade den med riktiga violer och några nejlikor...
Gör ju egen glass ibland också, jag ska försöka framställa en egen violglass tror jag. Smaksatt med violessens och med kanderade violer på - ah, det kommer bli gudomligt!
Powered by Jasper Roberts - Blog

Maskroskaka

 

Nu fick jag precis veta att jag är en av vinnarna av en sorbetmaskin i växtkärleks-tävlingen blogg.se har med mitt tidigare bidrag om kirskålspaj - blev jätteglad :) Så dagens bidrag får väl mest för att det är kul och inte för att vinna... Fortsätter på temat goda saker man kan göra av ogräs - idag tänkte jag skriva om maskroskaka :)

#växtkärlek

 
Ingredienser (en kaka):

1 dl maskrosblommor.
4 tsk vaniljsocker
Några drag med vaniljkvarnen om du vill ha lite extra vanilj... Lite overkill kanske, men gjorde så denna gång.
2 dl rårörsocker
Saften från en citron
2 teskedar bakpulver
3 dl vetemjöl
50 g smör
3 ägg

Gör så här:

Plocka maskrosblommorna. Ta inte med det gröna på blomman, då kan det bli bittert.
Smält smöret och dra av plattan och låt svalna lite...
Vispa ägg och socker pösigt under tiden.
Rör ned det smälta smöret och citronsaften i ägg-socker-blandningen.
Blanda mjöl, vaniljsocker, mald vanilj och bakpulver för sig i en annan bunke. Rör slutligen ihop ALLA ingredienserna och maskrosblommorna till en smet.
Häll smeten i en form och grädda på 175 grader i ca 35 min. Låt den svalna innan du forstätter med frosting...

Alla delar av maskrosen går att äta, men till denna kaka tog jag bara med det gula på blomman. 
 
 

Sedan gjorde jag en frosting med Philadelphia-ost och delade upp i tre byttor och färgade med med olika mycket gul hushållsfärg. Denna gång testade jag Leilas recept för detta. Slutligen siktade jag över pyttelite Odense ätliga guldpulver för bakverk. Dekorera med massor av maskrosor :)

 

 
 
kaka - maskros - ogräs - växtkärlek
Powered by Jasper Roberts - Blog

Pelle i gröngräset

 
En av mina fyra katter (Pelle) i gröngräset. Nu är plötsligt sommaren här på allvar och maskrosorna är i full blom. Ikväll kommer recept på maskroskaka :)
Powered by Jasper Roberts - Blog