Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup

Jag kanske borde bli bättre att skriva färdigt om det jag påbörjat/antytt det kommer en forsättning på... Så får att återgå till det nya sminket jag köpte häromdan och den som jag tyckte lovande foundationen Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup SPF 10 (1N2 Ecru (16), K-L6W2), så har jag testat den några dar nu. Och jag får konstatera att detta var den bästa foundationen jag någonsin testat! Nu är det ju lite olika vad för effekt man är ute efter, en del gillar en finish med lyster, andra vill vara sammetsmatta i hyn... Själv gillar jag foundations som är täckande och matta, för en lite overklig porslinslook (inte för att jag lyckats nåt vidare med många produkter, de blir blanka efter några timmar eller ser knäppa ut på något annat sätt :( ). Kanske hade jag tyckt annorlunda om jag haft en mörkare hud, tycker mer skinande yta ser bättre ut om man inte är helt vit. Vit och med lyster kan se lite läskigt ut, som en svettblank vetedeg ungefär, burr...
Den här foundationen liksom sugs upp i huden och blir ett med den och färgmatchningen var så perfekt att jag hade svårt att avgöra hur mycket jag fått på! Det enda som avslöjade den var frånvaron av fräknar och blodkärl, sånt som gör att man ser mänsklig ut, hehe...  Trots att den var täckande blev den inte det minsta kakig, och den sitter hela dan utan att ändra sig nämnvärt utom möjligen på nästippen där den kan börja flytta sig in i porerna om man är lite blank.

För länge sen använde jag IsaDora 16h Active Moist Make-up SPF 30 sen gick jag över till MAC Studio Sculpt SPF 15 Foundation som jag använt i år och dar. Men Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place var på en helt annan nivå, kommer att använda den fortsättningvis. 

 

Sammanfattningsvis:

Nackdelar: priset, ingen pump på flaskan, så den får man köpa separat (MAC har tydligen en som passar).
Fördelar: Många nyanser att välja mellan så man kan hitta exakt rätt, håller hela dan även om du svettas lite, man kan jobba upp bra täckning, perfekt nästan som airbrushad finnish. Alltså finishen är helt sinnessjukt bra!

Powered by Jasper Roberts - Blog

Warning

Powered by Jasper Roberts - Blog

Lite nytt smink... Estée Lauders foundation verkar lovande.

 
Alltid samma barnsliga glädje när ett paket anländer med posten, även fast man själv betalt det :-P

Unnade mig en (i mina ögon/med min ekonomi i alla fall) dyr foundation från Estée Lauder. Några nagellack som var lika billiga som foundationen var dyr slank med på samma gång. Har insett att de med grälla färger alltid blir stående i badrumsskåpet så denna gång satsade jag på svart, ljusgrå, en murrig brungrå och ett nästan vitt. Det ljusgrå kom inte med på bild för det tyckte jag var finast och testade direkt. Den brungrå var lite en besvikelse. Trodde den var matt grårosa men den var mer brun i verkligheten.
 
Hur som helst har jag en bra känsla när det gäller foundationen (som fått jättefina recensioner också). Chansade när jag valde nyans på Kicks hemsida, tror jag hittade helt rätt. Testade på handen och det gick inte att se någon färgskillnad alls. Kollade i starkt dagsljus och kunde fortfarande inte se var den var någonstans. Det enda som hänt var att blodkärlen blivit osynliga. Tror aldrig jag sett en sån perfekt färgmatchning på mig tidigare. Nu återstår det att se om den dessutom håller sig snygg från morgon till kväll. Ska testa den under morgondagen.

Nu har de börjat låta en välja de tre gratisprover de skickar med när man beställer på Kicks hemsida. Inte för att de har så många att välja på, men en klar förbättring Själv är jag bara intresserad av parfymerna så fick bli några sådana. Nu slapp jag de sketna hudcremesproverna som alltid ändå bara blir liggande.

Powered by Jasper Roberts - Blog