Jobbar med en ny teckning igen...

 
Ska jobba mer med pälsen på den ljusare hunden och rita en bakgrund som tonar ut i det virta runt om.
derwent - hundar - pennor - porträtt - teckning
Powered by Jasper Roberts - Blog

Äta hydrolyserat kollagen? Testar The Solution från Oslo Skinlab...

Jag harThe Solution i morgonkaffet...
 
Sett reklam för en produkt med det något förpliktigande namnet "The Solution" 😉 från Oslo Skinlab som ska ha klarat en dubbelblind studie där man testade om det kunde förbättra huden och reducera rynkor. 
 
Här kan ni läsa mer.
 
 
Efter en vinter och vår då jag kämpat med hopplöst torr hud och skov med eksem - som jobbigt nog ibland även sätter sig i den tunna huden runt ögonen och får huden att se djävlig och pergamentartat ut och med linjer - så har jag funderat mycket på hur man kan stärka sin hud på olika sätt som inte kräver så mycket jobb (smörja in sig från topp till tå dagligen) så bestämde jag mig för att testa även detta. Jag tänkte att även om jag bara stärker huden och blir av med en del av eksemen och inga skrattrynkor så vore det klart värt pengarna! Hoppades få fason på huden utan kortison.

Kollagen är det som gör huden elastisk och därmed mer tålig. Såg en stackars kille på TV som hade en sjukdom som gjorde att inte han bildade kollagen normalt och han var helt invalidiserad. Tror fingrarna växt ihop (händerna var täckta med bandage) och de fick hålla på med transplantationer för att hans fötter skulle hålla att gå på. Så viktigt är kollagenet. Finns tydligen olika sorter också på flera ställen i kroppen. 

Googlat en del på om det verkligen funkar att dricka hydrolyserat kollagen och blir inte klok på vad jag ska tro. En del läkare verkar döma ut det den dubbelblinda studien till trots. Andra som testar och låter skanna sitt ansikte före och efter ser tydliga förbättringar. Kanske behövs det fler studier? 
En del bloggar om att de ska testa det, men sedan får man inte någon uppföljning av vad de tyckte när det gått längre tid?

Så vad tycker jag själv? Jag har ätit det i snart åtta veckor nu, så lång tid som de gjorde i studien tror jag och då fick effekt. Jag har i princip inga eksem sedan en tid och jag tycker huden runt ögonen börjat se bättre och friskare ut. Men jag vet inte varför. Det kan också bero på att det är sommar nu, och jag har också ätit en del andra tillskott som d-vitamin (dock sporadiskt), omega-3, multivitamin,  magnesium och något piller med bakterier som är bra för magen. Så jag kan inte säga vilken faktor som hjälpt mest eller om det varit en kombination av flera. Men nu vågar jag inte sluta äta The Solution.

Jag blandar en liten påse (ser ut som såna där papprör man får socker i på kafé) i mitt morgonkaffe. Det löser sig direkt och har  ingen särskild smak, så kaffet smakar precis som vanligt... 🙂
Går att blanda i det mesta, jag har det i kaffet för det blir en vana så man inte gömmer bort det...
hud - kollagen - oslo skin lab - the solution - verisol
Powered by Jasper Roberts - Blog