Grön curry-kyckling med kokosmjölk och lime

 
Idag testade jag ännu ett thai-recept, denna gång utan citrongräs;
http://www.kokaihop.se/recept/gron-curry-kyckling-i-kokosmjolk-med-lime-o-gronsaker

Ingredienser (4 portioner)
 

2 st kycklingfiler
0,5 msk oliv eller sesamolja.
0,5 msk grön curry-pasta.
2 st vitlöksklyftor
1 st liten lök.
1 st liten squash
1 st morot
5 st färska champinjoner.
2 msk hackad ingefära
1 st röd paprika.
1 knippe färsk koriander eller thaibasilika
1 st lime.
1 st valfri chili-frukt.
1 burk organic kokosmjölk eller annan ekologisk.
0,5 st hönsbuljong.

 (Jag hade tyvärr inte nån squash hemma)

Gör så här

1. Skär kyckling, lök, morot, squash, champinjon o paprika i
centimetertunna skivor. Finhacka chilin och ingefära.

2. Hetta upp wokpanna med någon typ av olja. Blanda i grön curry-pasta, pressa i vitlöken och i med ingefäran. Blanda om lite lätt. Lägg i kycklingen och stek tills den har blivit lätt genomstekt.

3. Släng i alla de hackade grönsakerna och rör om allt. Låt de wokas i ca 3-5 min beroende på hur krispiga ni vill ha dem.

4. Tillsätt kokosmjölken och hönsbuljongen och rör om. Låt koka i ca 3-5 min.

5. Smaka av med fisksås och mer curry-pasta beroende på hur starkt ni vill ha det. För mer sås tillsätt lite vatten.

6. När ni är nöja med smaken pressa i saften från limen o tillsätt koriander eller basilika innan servering rör om. Färdigt!

Serveringsförslag: Nudlar eller ris

Dryckestips: Ljus kall öl t.ex. chang

 

Tyckte det blev en god, fräsch soppa. Saknade citrongräset lite. Jag som gillar mat som det är lite drag i hade nog kunnat dubbla både chilin och grön curry-pasta utan att jag tyckt det skadat...