Heta kikärtor med halloumi & spenat.

 
Testade ett vegetariskt och enkelt recept från mellanöstern till lunch idag med halloumi, spenat, kikärter, chili m.m... Recepet jag utgick ifrån hittade jag här: http://www.kokaihop.se/recept/heta-kikartor-med-halloumi?selectedServings=4
 

Ingredienser (2 portioner)

1 msk olivolja
1 st chilli
2 tsk färsk ingefära, finhackad eller riven
1 burk kikärtor à 400 g
200 gram färsk spenat
3 st röda paprikor (eller använd inlagda i olja)
125 gram halloumi
1 st citron

 

 

Gör så här
1. Om du använder färska paprikor, rosta dem i ugn eller över öppen låga tills skinnet är lätt att ta bort och skiva sedan i ganska rejäla bitar. Eller använd inlagda paprikor på burk och bara skiva!
2. Finhacka chilli och ingefära (eller riv), stek på låg värme i en minut.
3. Skölj kikärtor och spenat och låt rinna av väl. Vänd ned kikärtor, spenat och paprikor och smaka av med lite salt och peppar.
4. Låt koka under lock 3-4 minuter och rör om då och då tills spenaten har mjuknat och kikärtorna är varma.
5. Hetta upp en teflon-panna tills den är ordentligt het. Låt halloumin rinna av, skiva och stek 1-2 minuter per sida.
6. Rör ned saften av 1/2 - 1 citron i kikärtsmixen och servera med halloumin på toppen.

 

 
Lite off topic nu när jag ändå plockade över en massa foton från kameran: Nu har den blåsiga lerhålan där jag bor blivit riktigt behaglig :) En bild från hudnpromenaden igår kväll...
Anonym

Fin bild från hundpromenaden.

Svar: Tack :)
Svart-Stina