Jättegoda vita kokosbollar med bara två ingredienser

 
Kanske lite opassande i en blogg som handlar så mycket om smal och nyttig mat kanske ;-) Men någon gång måste man få unna sig något gott, speciellt som man har ätdag.
Någon gång så åt jag en ruskigt god efterrätt men kunde inte klura ut vad det var i den, någon förklarade för mig att den karakteristiska smaken kom från kondenserad mjölk - ett livsmedel jag aldrig använt. Så när jag såg att man använde det i sådana här snökokosbollar så bestämde jag mig för att testa att göra några. Den andra ingrediensen är kokos förstås. Sen kan man om man vill smaksätta dom med vanilj, kardemumma m.m. och blanda i lite nötter också. Att mina fått olika färg beror på att jag haft i pyttelite blå och röd karamellfärg för att skilja smaksättningarna åt (i de gulvita utan färg har jag lite vaniljessens, de blåa är det kardemumma i, de rosa är utan smaksättning). 
Bollarna är förvånansvärt goda, tror nästan de är godare än vanliga kokosbollar med choklad och allra godast blev varianten utan någon extra smaksättning. Jag hade svårt att hitta den kondenserade mjölken när jag var inne på ICA, den visade sig stå i den mer exotiska delen där de har grejer som wasabi, nori, miso, kokosmjölk, starka såser från mellanöstern och sånt...

Receptet hittade jag hos Zeinas Kitchen.