Olaplex no 3

 

Beställde hem Olaplex för en tid sedan (egentligen tror jag bara man kan få tag på det på frisörsalonger här i Sverige, men jag hittade det på Amazon.com), mest av ren nyfikenhet. Den finns i tre olika styrkor och jag köpte den svaga no 3 för hemmabruk. När hår blir slitet/strukturskadat är det tydligen svavelföreningar som bryts i håret (av kemiska behandlingar och värme t.ex.) och Olaplex ska kunna återställa dom (de starkare Olaplex-produkterna kan frisören blanda i blekning så även mörkhåriga kan blondera sig riktigt ljusa utan att håret blir jätterisigt/som halm). Jag vet inte hur länge Olaplex funnits, jag hade missat det tills nu!

Olaplex no 3 för hemmabruk har man i fuktigt hår (handdukstorka det bara) och låter verka minst 10 min. Vill man ha maximal effeklt kan man sova med det. Så jag har testat att sova med det två nätter, och jag tror banne mig det funkar - håret blir faktiskt mjukare och blankare :D Nu hade jag inte så förstört hår från början (bara lite torrt och lätt slitet i topparna som det lätt blir när man har längre hår och använder hårtork en del). En bieffekt som för min del var positiv är att den mörka färg jag inte lyckats få bort från mitt hår bleknat aningens och den riktiga halvmörka färgen börjar komma fram. Inte mycket, är nog bara jag själv som märker det, men lite ljusare blir det för varje natt med Olaplex.
Olaplex är ingen vanlig inpackning som ger fukt (mycket som ska göra håret bättre enligt reklamen lägger sig bara på ytan) utan förändrar håret kemiskt. Så när man sköljer ur det får man ha i en vanlig inpackning om man har torrt hår som jag.

"Olaplex flyttar gränserna för vad som är möjligt att göra med ett hår utan att äventyra hårets kvalitet. För första gången någonsin kan frisörens värsta mardröm, strukturskadat hår, vara ett minne blott.

På samma gång är Olaplex en behandling där konsumenten själv kan behandla sitt hår och bygga upp kvaliteten mellan frisörbesöken. Olaplex kan användas i alla typer av kemiska behandlingar som man utför hos frisören! Med Olaplex återskapas hårets egna svavelbindningar. Håret blir starkare, friskare och man får mer långlivade färgresultat med vitalitet!

Olaplex är skapad med avancerad kemi och forskning i framkant, den skyddas dessutom av åtta världspatent!"
Hämtat från http://www.olaplex.se/