Sanslöst billiga kläder från Kina - Sammydress

Då och då ser jag en reklam för klänningar som till sist bitit sig fast i mitt medvetande. Priset är helt otroligt och klänningarna ser riktigt fina ut, åtminstone på bild. Första frågan man ställer sig är  - vad är haken?? 
Företaget heter Sammydress och jag googlade lite på det. Omdömena var väldigt blandade, från folk som tyckte de var skumma till folk som var jättenöjda. En vanlig invändning var att de har väldigt lång leveranstid. Jag tänkte att det gör väl inte så mycket om man vet om det på förhand och är kanske sånt man får räkna med när man beställer grejer från asien. Tänkte att enda sättet att få veta var att beställa lite grejer för några hundra och se vad det var för något/hur grejerna såg ut i verkligheten. Valde ut tre klänningar från deras retroavdelning, de kostade mellan 12 och 18 dollar styck vilket ju är vansinnigt billigt. Paketet dök upp på mindre än en vecka vilket var mycket snabbare än jag trott (nu valde jag i och för sig inte den allra billigaste frakten utan ett mellanläge)! 
Klänningarna var faktiskt inte så dumma. Men man märkte att de sparat in på materialet - dyrare plagg har ofta foder vilket gör att kläderna faller bättre. En klänning såg inte alls ut som på bilden
 
 
Till vänster som den såg ut på bilden i webshopen (ganska lång utsvängd 50-talsaktig klänning) versus verkligheten där ovandelen var helt OK men nederdelen var helt annorlunda och alldeles för kort på mig.
 
Jag har haft liknande klänningar (betdligt dyrare) och har därför en föreställning om att de är gjorda i lite tyngre bomullsmaterial. Sammydress-kläninngarna var gjorda i mjukare, tunnare och sladdrigare material. Med underkjol och bälten funkade dessa två ganska hävligt ändå:

 
Den blommiga använder jag med en underkjol jag hade liggande sen tidigare. Har man investerat i en bra underkjol så kan man byta den mellan flera klänningar och det gör inte så mycket att klänningen inte har något foder. Den svarta tyckte jag funkade OK utan underkjol. Den blommiga hade ett fint mönster även när man tittade närmare på den i verkligheten och gjorde mig glatt överraskad.
 
Nu verkar det som Sammydress har flera leverantörer och förmodligen inte själva alltid ansvariga för de missvisande produktbilderna. De uppmuntrar folk att recensera kläderna och skicka bilder. De belönar en med poäng man kan köpa ännu mer grejer för... Jag fick en inbjudan att recensera dom på nån site, då skulle jag få en present. De var väldigt artiga och trevliga att ha att göra med. Lite undrar jag om de ryckt upp sig efter dålig kritik tidigare om åren.

Vad ska man tänka på?
Asiatiska storlekar är annorlunda än våra. Jag har en normal europeisk medium men i asien är jag large. Så man får mäta sig först ifall man inte vet vilken storlek man är. De har en bra tabell med måtten för olika storlekar i direkt anslutning till produkterna i shopen. 

Produkterna ser inte alltid ut som på bilderna, på ett mer bedrägligt sätt än lite måttlig Photoshop. Har du tur han en tidigare kund postat en bild där du kan se mer hur det ser ut på riktigt. 
 
Handlar jag där igen?
Nja, även om det inte var helt dåliga grejer så är det lite av ett lotteri. Jag tror smärtgränsen för hur mycket man kan dra ned på kvaliten går här, jag kan gott betala några hundra mer för en klänning när jag jobbar heltid. Någon måtta får det vara på snikenheten ;) Men man kan ju beställa superbilliga grejer från Sammydress mer som en kul grej eller om man bara vill testa något (t.ex. hu man passar i någon färg) utan att betala så mycket för det - de har t.ex. många olika peruker. Jag köpte en för knappt en hundring för att testa om jag passade i den hårfärgen (bilden nedan). Den hade lite färgskiftningar och såg väldigt naturlig ut, vilket var oväntat för något så pass billigt. Det finns också med mer vansinniga färger man kan ha till maskerad och cosplay.

Lite oroar det mig vad det är för stackare som syr de här klänningarna också, de kan ju knappt få nån lön. 

 
 
 Jag tror faktiskt denna färg skulle funka på mig :) Ett bra sätt testa en färg INNAN man förstör håret kanske... Plötsligt passade blått mycket bättre.


 
 
 
Anonym

Väldigt tjusiga klänningar!/Katta

Svar: Tack :)
Svart-Stina