Långt om lösögonfransar - tips & trix! Olika märken m.m.

Bild av mig med några av de maffigaste fransar jag vågat mig på att testa och några av dom de jag tänker testa framöver...

Det finns diverse sminkprodukter och skönhetstips som mest är krångliga utan någon effekt, sen finns det saker då man bara - Wow! Vilken skillnad! Dita von teese fick någon sorts eureka-moment när hon testade rött läppstift för första gången. Jag fick det inte, tycker inte jag passar i rött läppstift. Nåt som däremot är imponerande är hur lösögonfransar tar fram mina ljusa ögon, det känns som det var exakt vad mitt ansikte behöver - mycket mer än läppstift... Lösögonfransar är så fint tycker jag, man kan aldrig få för mycket fransar ;) Nu har jag testat olika märken - alltifrån Ardells jag hittade i mataffären till dyrare varianter jag beställt från House of lashes. Resultatet har varit blandat, alla modeller har inte sett bra ut... *skäms lite för jag sett ut på vägen* Nu har jag ett helt gäng liggande som jag ska testa mig igenom. Så blir nog ännu mer skrivet snart :)

Nu är inte jag någon sminkguru, men tänkte i alla fall skriva lite om vad jag kommit på på vägen. Detta blir nog ganska långt, för ville få med allt jag själv skulle velat veta innan mina experiment...

VAL AV MODELL
Du kan antingen välja att limma på små knippen "singles" eller en hel lösögonfrans på ett band. Singles finns i olika längder så du kan välja att kombinera dom till en skräddarsydd look precis som du vill.
Haken med det är att det tar en del tid att limma på dom knippe för knippe, dessutom måste man öva lite för att få dit dom i en bra vinkel utan darr. Här kommer mitt första tips som man inte ser så ofta - du behöver inte limma fast single-ögonfransarna på ovansidan av dina riktiga fransar (nu pratar jag om övre ögonfransraden alltså) du kan limma fast dom på undersidan! Jag såg en tjej göra det på YouTube och det blev jättesnyggt. Jag tänkte att man skulle känna dom/dom skulle skava och testade själv, det gjorde faktiskt ingen skillnad! Däremot ser det bättre ut, när du blundar så ser man inte var de är fastlimmade!

Singles/individuella fransar 


Eller så väljer du det enklare alternativet och använder de som sitter på en remsa. Här kan du välja att remsan de sitter är nästan osynlig/transparent - som på Ardells 116 på bilden överst. Dom är bra om du vill ha en naturlig look och kanske inte tänker använda så mycket eyeliner/kajal som drar uppmärksamheten från bandet. Sen finns modeller med tjockare svart band - som Ardells Exaggerate 143 på bilden överst.
Det finns också fransar som är som halva band som man bara sätter i yttre ögonvrårna - "lösytterfransar" tror jag de kallas. Själv gillar jag "gulligare" ögon som inte bara är betonade i ytterändarna utan som har mycket betoning redan på mitten, så jag brukar inte använda dom halva.
Personligen gillar jag modeller med fransar med blandat olika längder (de ska liksom vara "fjädriga" inte som en kompakt tjock vinge), är de för jämlånga/kompakta ser man ut lite som jag föreställer mig gamla tiders transvestiter (innan de blev överjordiska MUA:s allihopa ;))...

APPLICERA FRANSARNA
Böj dina egna ögonfransar och ha på lite mascara, då blandar de sig bättre med de konstgjorda sen... Passa också på att använda eyeliner/kajal närmast fransraden - du kommer att ha svårt att komma riktigt nära när väl lösögonfransrana är på och du vill inte ha en hudfärgad skarv.
Ta loss fransarna försiktigt ur asken. Är det den vanliga sorten på band kan du böja lite på fransen fram och tillbaka för att få den mer formbar och för att den ska böja sig bättre efter ögat. Håll upp fransen mot ögat och kolla om du behöver trimma den (nästan alla måste göra det för de är så långa). Klipp i änden där fransarna är längst. Ha på lite lim - jag brukar använda Ardells lim (det följer ofta med lim, men jag tycker Ardells är bäst) - längs kanten på fransen och vänta nån minut eller ås tills du ser att limmet börjar bli klibbigt. Sedan sätter du fransarna på plats - jag brukar hålla ena änden bara med fingrarna och den andra med en pincett, men alla verkar ha olika sätt... En del klarar det med bara fingrarna. Här ska påpekas för nybörjaren att limmet inte torkar så supersnabbt (själv betedde jag mig som jag hade med superlim att göra de första gångerna, haha), så stressa inte upp dig om de inte sitter rätt första sekunderna - du har en liten stund på dig att rätta till dom lite/trycka in dom. Nyp ihop fransarna medan de torkar, så de riktiga och de konstgjorda blir ett. Avsluta med att bättra med eyeliner/kajal längst kanten.

Här ska jag påpeka en grej som gjorde mig förbryllad i början, då jag undrade varför alla tyckte det var svårt att sätta på ögonfransrana - mysteriet låg ju i hur sjuttsingen man får bort dom! Var så nojig att råka få loss mina riktiga fransar. Tricket är att inte använda mer lim än nödvändigt. Då är de inte så svåra att få bort. Sitter de lite hårt masserar jag ögonen ett tag med varmt vatten och makeupremover. Aldrig dra/slita, för då kan du skada dina riktiga fransar (som man som sagt aldrig kan få för många av ;)) Limmet verkar vara nån sorts gummi så removern löser väl i och för sig inte upp det, men massagen/den mekaniska rörelsen gör att de lossar lite lättare...

MÄRKEN
House of lashes har många fina fransar, både mer naturliga och mer maffiga/extrema. Ofta kan man använda mer lösögonfransar än man tror, speciellt på foton. De har också ögonfransar för den nedre raden fransar under ögonen (många glömmer bort dom fransarna, men många passar med extra fransar även där - kan vara bra för att få balans jämfört med de övre, speciellt om de är massiva/en mer extrem look). Jag har testat såna också, men gillade dom inte så bra på min ögonform, tycker det räcker med mascara för mig på de nedre.
Jag köpte några riktigt subtila som hette Naturals 015 från Eyelure, de gjorde överhuvudtaget ingen skillnad så var ingen större poäng med dom. Kanske om man tappat mycket av sina riktiga (på grund av sjukdom eller så) skulle de kunna vara använda till vardags utan att någon tyckte man såg för uppfixad ut...

 

 


Vanliga (i mataffären t.o.m.) är Ardells olika fransar. De har många olika modeller, och jag ska testa flera nu. Black 116 ser naturlig ut, Wispies ser mycket lovande ut med precis den där ojämnheten/"fjädrigheten" jag tycker är så fin. Black 111 (bilden högst upp) blev jag lite besviken över när jag såg i verkligheten, de var lite för långa och jämnlånga. Men ska testa dom ändå, kanske upplever dom annorlunda när jag väl får på dom.

Vill du ha riktiga vansinnesfransar så säljer Adora Batbrat egna här.
Fransar går ofta att använda flera gånger om du gör rent dom/pillar bort det gamla limmet försiktigt. Gillar du stilen med bitar av fransar bara i de yttre vrårna, så kan du spara de bitar du trimmar bort och använda till det.

Lite kassa bilder från mobilen där jag testar fransar. Har fortfarande inte fått till håret (svalnar med clips), men på nåt vis kom ögonen fram mer utan en massa utsläppt hår, det blev too much på nåt vis... Skulle nog haft uppsatt hårardell - batbrat - eylure - fransar - houseoflashes - lösögonfransar