Förnya sitt kök med Paxlux kakeldekor....

 
Håller ju på med nåt sort renoveringsprojekt här hemma. I köket hade vi ljusgröna skåpluckor som var väldigt avskavda i färgen, som jag målade om. Jag ville behålla en gammal lantlig stil, och kanske var jag lite inspirerad av Carl Larsson med hans röda detaljer också... Så detta är nog ett färgval som inte är det modernaste och kanske får folk att sätta i halsen, hehe. Jag har t.o.m förberett hyllremsor i röd gammal virkad spets, ska vara gammalt och stofilt, som farmor hade gjort det för god mysfaktor ;)

Hur som helst så skar det sig äckligt med det gamla kaklet som var i någon sorts varmbeige färg, och upptäckte att det finns dekor man kan limma på det gamla kaklet. Blir billigare än nytt kakel (plus att jag ärligt talat inte vågar mig på att kakla om själv...). Gillar marockanska mönster, både på porslin och kakel. Först tänkte jag bara använda ett mönster, men blev på något vis mer levande om man blandade tre olika i samma färgskala. Testade i Photoshop att pussla ihop dom på olika sätt. Blandade även in enfärgade röda (oh, hu, man känner sig nästan pervers när man vågar använda så mycket rött... ). Fick hem prover idag, de såg ut som jag föreställt mig i verkligheten. Bra priser hade de också: Paxlux.se


Hm, beslutsångest. Man skulle kunna ta alternativ ett med det schackrute-aktiga och byta det enfärgat röda mot en enfärgat gråvit färg, för ett mindre färgstarkt alternativ.
kakel - marockanskt - paxlux - retro