DIY-projekt: Renoverat en gammal stol

 
Hittade en gammal stol i ett uthus. Riktigt illa åtgången, har nog t.o.m. stått utomhus en kort tid. Fick en plötsligt ingivelse att jag skulle testa att renovera den och satte igång direkt. Inget superseriös, läste inte på innan hur man "ska" göra. I normala fall så tycker jag ofta att gamla möbler passar i de färger de är original också. Men eftersom stolen redan var så skabbig med sprickor, så tänkte jag att jag kunde våga mig på något mer vågat och göra om den helt i antikvitt.
 
 
 

Till en början var planen att försöka återvinna de vackra möbelspickarna, men de var så ärgade och några satt så hårt fast att jag förstörde formen på dom när jag tog loss dom, så jag bestämde mig för att köpa nya lite enklare möbelspikar från SlöjdDetaljer istället.
Jag limmade fast en träbit som lossnat med trälim och slipade sedan stolen med sandpapper. Sedan målade jag den två gånger med antikvit halvblank Beckers lackfärg . Köpte fuskläder på tyg.se, skar till nya bitar och spikade fast. Detta blev inte helt perfekt, för kunde inte spika på exakt samam ställen som tidigare för då hamnade jag i de gamla hålen och spikarna trillade dän... Så blev lite ojämt spikat. Men får duga, blev en ganska vettig stol ändå av något som egentligen var tänkt att kastat... Passar fint i hallen sedan det blev mycket vita grejer där.

 
 
 
antikvitt - beckers lackfärg - diy - helvitt - konstläder - möbelrenovering - möbelspik - slöjdetakjer - stol - stol - tyg.se