Bästa pepparkaksdegen

Varje år när jag bakar pepparkaksslott och liknande undrar folk vad jag använder för deg, om jag gör själv eller använder färdig?
Jag brukar köra med ett gammalt recept som heter "Eksta pepparkakor" som jag hittade i en gammal upplaga av Annas Mat för många år sedan. Kakorna blir kripspiga och goda, funkar både för stora kakor till väggar och vanliga småkakor.
Jag brukar köra med ett gammalt recept som heter "Eksta pepparkakor" som jag hittade i en gammal upplaga av Annas Mat för många år sedan. Kakorna blir kripspiga och goda, funkar både för stora kakor till väggar och vanliga småkakor.
Ni hittar receptet här.

Tror de ändrat receptet lite. Jag använder bara 13 dl mjöl i själva degen (sen brukar det förstås gå åt lite till att ha på bordet och kaveln när det är dags att baka med den). Jag brukar ta lite extra av kryddorna och skippa pomeransskalen, men det är förstås bara en smaksak.
Missa inte mitt tidigare inlägg med tips och trix för att lyckas med pepparkaksbygget.

Ätliga kugghjul (sockerpasta med "salted caramel"-smak) målad med ätlig färg, ska ingå i mitt steampunk-bygge. Fortsättning följer...
Gud vilka fina pepparkakor!
Måste tipsa dig om mitt goda recept på sega pepparkakscookies :)
Du hittar det på min blogg tillsammans med massa andra recept