Hemgjord pesto av ogräs (kirskål)



Ingredienser kirskålspesto
1 liter späda kirskålsblad (undvik att få med stjälkar och större/äldre blad eftersom det kan bli bittert då)
1 dl fint riven parmesan
1 dl pinjenötter (eller något annat knaprigt som solrosfrön t.ex.)
Några klyftor vitlök
Drygt en dl olja (jag använde en mild kallpressad olivolja)
Salt & peppar
Eventuellt lite extra örter - jag slängde i lite gräslök och några bald basilika för extra smak
Lite citronsaft (jag skippade det denna gång)
Gör så här
Rosta nötterna i en stekpanna och låt svalna lite. Nötter bränns vid väldigt snabbt, så rör ofta.
Hacka/mixa bladen (och eventuella andra örter) fint. Hacka nötterna.
Blanda ihop allt du hackat och den rivna osten. Pressa ned vitlöksklyftorna.
Rör ned lite olja i taget till du fått en konsistens du tycker är lagom. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite citron.
Pesto passar till mycket. Denna gången åt jag den till stekt lax och ugnsrostade grönskaer...


Låter sjukt gott och tack för tipset! :-D Kramis