Printa & vik fina aklejor av vanligt skrivarpapper! Tutorial & pdf:er

 
Jag har ju gjort flera olika variationer av den klassiska kusudaman (en pappersblomma med fem kronblad) och alltid tyckt den påminner om blomman akleja. Så kände mig lite inspirerad när jag såg hur de lila aklejorna börjat blomma i rabatten utanför och tänkte att jag skulle göra en kusudama som ser ännu mer ut som den blomman.
 
Jag hade vita sexkantiga askar jag köpt på CCHobby.se som jag limmade fast blommorna på sedan. Jag limmade också på prickar. De gjorde jag med ett vanligt hålslag, för att få dom exakt runda :)

Så här gjorde jag:
 
Först gör vi själva grundblomman med det gula i mitten. Printa ut denna pdf. Lägg tillbaka papperet i skrivaren och printa denna pdf på andra sidan (denna sida är bara enfärgat gul och kommer bara synas i mitten på blomman).
 
 
Klipp ut kvadraterna du skrivit ut. De blir gula på ena sidan och med en rund övertonings/ombre-effekt på den andra. Du  behöver också sax, lim och nåt att nypa åt med (gem, hårspännen eller liknande).
 
Sedan är det bara att sätta igång att vika och limma:
 
 
Nu är grundblomman klar. Nu sätter vi de enklare smalare extra dekorationsbladen utanpå. Printa ut denna pdf med de smala bladens framsida. Lägg tillbaka papperet i skrivaren och printa denna pdf bladens enfärgade baksida.
 
Sen är det bara att klippa ut dom, limma dom och montera dom mellan enheterna på blomman:
 
 
Pdf:erna är skalbara (vektorisreade) så du kan skriva ut dom i vilken storlek som helst utan att de blir pixliga.
 
Tidigare inlägg om kusudamor:
En hel krans med kusudama-blommor.
Svartvita kusudamablommor med stjälkar av sugrör.
akleja - kusudama - origami - papper - pappersblomma - pyssel - tutorial