Fina pioner i crepe-papper. Tutorial & pdf.

 
Så äntligen blev jag färdig med min bukett pioner :) Första gången jag gör något i crepe-papper, blev förvånad över hur realistisk det blev. 
Testade flera sätt att få lite ombre-effekt på papperet - doppade rosa papper i klorin (dålig idé, papperet blev skört och gick sönder), doppade vitt papper i hushållsfärg och slutligen den metod jag fastnade för - stryk vitt papper med väl utspädd akvarellfärg. 

Vill du också testa göra pioner? Här har jag gjort en mall som pdf att kika på. Den är vektoriserad, och därför skalbar (blir skarp i alla upplösningar). Men detta är ingen exakt vetenskap, man kan testa göra olika storlekar på bladen, olika många, hoppa över en mellanstorlek o.s.v. och få fram olika utseenden/olika sorters pioner.
Mallen är för den fylligaste/största pionerna ni ser i buketten.

Det mesta av materialet köpte jag på https://www.slojd-detaljer.se/ - floristtejp, papper och olivfärgad ståltråd. Det kanske är lättare att jobba med limpistol än Karlssons klister om man har en sådan. Jag ville spara på limmet till min pistol till ett annat projekt, så körde med Karlssons (som jag också gillar för det håller bättrejämfört med papperslim och liknande). Akvarellfärgen hade jag liggande i ett skåp sedan forntiden, tror det var Winsor and Newton.

 

Gör en hel bukett och njut av det färdiga resultatet :)
 
 
diy - slöjddetaljer
Sandra Rosén Dahlgren

Vackra, ser ju nästan verkliga ut såhär på bild i alla fall :)

Svar: Tack :) Först tyckte jag det såg hopplöst ut med de skrynkliga papperen, men när man väl limmade ihop alltihopa blev det riktigt realistisk... Ställde dom i ett fönster och på håll ser de riktiga ut.
Svart-Stina

Sandra Rosén Dahlgren

Svar: Ja det känns ju oftast som "hjälp" liksom när man börjar på något men sen blir slutresultatet jättebra :)

Bunny Therése

Åh, de här är jättefina verkligen!!

Svar: Tackar :)
Svart-Stina