Realistiska påskliljor med papper & sugrör - instruktioner & pdf

 
Blev ganska nöjd med dessa påsk- & pingstliljor :) De behöver inte bli särskilt dyra heller. Pistillerna köpte jag 100 st för 20 kr på  Adlibris. Men om man inte vill köpa färdiga pistiller så kan man klippa lite papper i strimmor och tvinna ihop till nåt som ser ut som pistiller lika gärna...
Sugrör med krökning köpte jag en stor förpackning för 19,90 på Willys och plockade ut de som var gröna. Det dyraste den här gången var nog själva papperet eftersom jag köpt en lite finare från en tysk shop på Etsys. 
 
Grejer jag använde : papper förstås, vanlig papperstejp, floristtejp, pistiller, Karlssons klister, sugrör, sprit (försök använd så lite vatten som möjligt för att inte få ett uppblött pappper som tappar formen - använd någon sorts alkohol istället), pensel (både för att måla och för att kröka papperet runt), akvarellfärg, saxar, penna.
 
Pdf med mall till bladen jag använt (men påsklijor finns i en massa storlkekar och varianter, så är ingen exakt vetenskap).
 
 
blommor - diy - pyssel - påskliljor - tutorial
Alicia

Jisses vilka fina! De här blir jag sugen på att göra eftersom riktiga påskliljor är giftiga för katter. Tack för superinspirerande tutorial!

Andrea

Men wow! Trodde det va riktiga först när jag bläddrade runt på bloggen! Så fina!