Körsbärsvin på gång...
Det tidigare experimentet med maskrosvin gav blodad tand så nu håller jag på med ett körsbärsvin också.
Maskrosvinet blev riktigt gott, inte helt övertygad om att detta kommer att bli lika bra... Det har precis jäst ut och jag har tappat om det i en stor jäshink och smakat på det för första gången. Tycker det smakar för mycket jäst och för lite socker. Men det kommer att ändra sig mycket ännu (och socker kan man nog tillsätta lite i efterhand i nödfall om man skulle vilja). Det ska jäsa lite till och jag ska nog lyckas få det bra mycket klarare innan jag är klar.
En av de jobbare grejerna med att göra eget vin är att diska alla grejer och sterilisera. Grejerna är så stora att jag har svårt få ned dom i vasken när jag vill skölja av dom...
Maskrosvinet blev riktigt gott, inte helt övertygad om att detta kommer att bli lika bra... Det har precis jäst ut och jag har tappat om det i en stor jäshink och smakat på det för första gången. Tycker det smakar för mycket jäst och för lite socker. Men det kommer att ändra sig mycket ännu (och socker kan man nog tillsätta lite i efterhand i nödfall om man skulle vilja). Det ska jäsa lite till och jag ska nog lyckas få det bra mycket klarare innan jag är klar.
En av de jobbare grejerna med att göra eget vin är att diska alla grejer och sterilisera. Grejerna är så stora att jag har svårt få ned dom i vasken när jag vill skölja av dom...