Årets pepparkaksbygge - luftballong & dubbeldäckare

 
 
 
 
Så var det äntligen klart 😃
Allt ätligt utom kedjorna och bakgrunden (en bit kartong målad med Montana sprayfärg).
Limmat med min favoritkristyr med florsocker utan stärkelse. Som ni ser håller allt ihop trots belastning på fogarna när det hänger i luften - inget behov av vare sig smält socker man kan skålla sig på (och som smakar illa om det blivit bränt) eller lim som inte går att äta med andra ord.
Använt tårtdecors recept på kristyr
Små figurer gjorda i sockerpasta. Ögon och nosar av strössel.
Pepparkaksdegen är som vanligt "Eksta pepparkakor" ur en gamma l Annas kokbok.
Läs mitt gamla inlägg med mina bästa tips inför pepparkasbyggen (bland annat hur du kröker former).

Jag ritade delarna i datorn först, sen skrev jag ut mallar. Det var lite klurigt med ballongen, att få till en lagom krökning och lagom antal segment (denna är baserad på en tiohörning).
gingerbread - hotairballon - julbak - luftballong - pepparkaka
Wifeey

alltså woooooow så grymt duktig du är :D

Svar: Tackar så jättemycket :)
Svart-Stina

Anonym

Kan du lägga ut mallarna

Anonym

Så fin, har du möjligen lust att dela mallen?

Anonym

Hallå! Jag skriver till dig från Argentina🙋‍♀️. Jag gillade verkligen ditt arbete, det med de varmluftsballongformade kakorna, jag skulle vilja veta hur du gjorde luftballongformen, tack på förhand. Jag hoppas att mitt meddelande förstås, jag skrev det med Google translate.