Äta hydrolyserat kollagen? Testar The Solution från Oslo Skinlab...

Jag harThe Solution i morgonkaffet...
 
Sett reklam för en produkt med det något förpliktigande namnet "The Solution" 😉 från Oslo Skinlab som ska ha klarat en dubbelblind studie där man testade om det kunde förbättra huden och reducera rynkor. 
 
Här kan ni läsa mer.
 
 
Efter en vinter och vår då jag kämpat med hopplöst torr hud och skov med eksem - som jobbigt nog ibland även sätter sig i den tunna huden runt ögonen och får huden att se djävlig och pergamentartat ut och med linjer - så har jag funderat mycket på hur man kan stärka sin hud på olika sätt som inte kräver så mycket jobb (smörja in sig från topp till tå dagligen) så bestämde jag mig för att testa även detta. Jag tänkte att även om jag bara stärker huden och blir av med en del av eksemen och inga skrattrynkor så vore det klart värt pengarna! Hoppades få fason på huden utan kortison.

Kollagen är det som gör huden elastisk och därmed mer tålig. Såg en stackars kille på TV som hade en sjukdom som gjorde att inte han bildade kollagen normalt och han var helt invalidiserad. Tror fingrarna växt ihop (händerna var täckta med bandage) och de fick hålla på med transplantationer för att hans fötter skulle hålla att gå på. Så viktigt är kollagenet. Finns tydligen olika sorter också på flera ställen i kroppen. 

Googlat en del på om det verkligen funkar att dricka hydrolyserat kollagen och blir inte klok på vad jag ska tro. En del läkare verkar döma ut det den dubbelblinda studien till trots. Andra som testar och låter skanna sitt ansikte före och efter ser tydliga förbättringar. Kanske behövs det fler studier? 
En del bloggar om att de ska testa det, men sedan får man inte någon uppföljning av vad de tyckte när det gått längre tid?

Så vad tycker jag själv? Jag har ätit det i snart åtta veckor nu, så lång tid som de gjorde i studien tror jag och då fick effekt. Jag har i princip inga eksem sedan en tid och jag tycker huden runt ögonen börjat se bättre och friskare ut. Men jag vet inte varför. Det kan också bero på att det är sommar nu, och jag har också ätit en del andra tillskott som d-vitamin (dock sporadiskt), omega-3, multivitamin,  magnesium och något piller med bakterier som är bra för magen. Så jag kan inte säga vilken faktor som hjälpt mest eller om det varit en kombination av flera. Men nu vågar jag inte sluta äta The Solution.

Jag blandar en liten påse (ser ut som såna där papprör man får socker i på kafé) i mitt morgonkaffe. Det löser sig direkt och har  ingen särskild smak, så kaffet smakar precis som vanligt... 🙂
Går att blanda i det mesta, jag har det i kaffet för det blir en vana så man inte gömmer bort det...
hud - kollagen - oslo skin lab - the solution - verisol
Anonym

Hej! Jag undrar om du fortfarande äter pulvret? Och om du märker någon skillnad?
Äter det själv men har svårt att se ifall jag fått någon effekt. Tänker att jag kanske måste äta det under längre tid.

Svar: Ja, jag har ätit det kontinuerligt sedan förra året. Ska jag vara ärlig så vet jag inte om det gjort någon större skillnad, så vänta dig inga mirakel.
Men min hud känns något fräschare och till skillnad mot förra vintern så har jag inte alls haft samma problem med eksem i ansiktet som jag haft tidigare. Tycker jag har något mindre med linjer under ena ögat också. Så inte vågat sluta eftersom mina eksem blivit bättre.
Men har väldigt svårt att bedöma hur det påverkat de linjer jag har, för saker händer så gradvist. Jag har mest fina mimiklinjer och de är så fina av de kan variera en del (beroende på hur hydrerad jag är och om jag kommit ihåg att använda tillräckligt med fuktkräm). Jag har också bytt hudkrämer och börjat microneedla så även det kan ha förbättrat huden, så jag kan inte längre veta vilken faktor som bidragit till vad...
Hoppas det dyker upp mer info och större studier om detta på nätet snart, för också nyfiken på hur stor skillnad det kan göra i långa loppet... Men än så länge kör jag på :)
Svart-Stina