Paella med råris

 
Hittade ett paket saffran i ett skåp. Av någon orsak fick jag inte cravings efter lussebullar (som så många andra verkar fått just nu) utan paella som jag inte kunde minnas att jag ätit på år och dar...
Testade göra med råris, med grejer jag hade hemma... 

 
(Kycklingfiléerna kom inte med på denna bild, de var i mikron på tining när jag tog fotot...)

Ingredienser

4 dl råris (jag använde Frebacos 10-minuters)
7 dl vatten
Olja att steka i
2 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 pkt (0,5 g) saffran
2 msk hummerfond
En skvätt lime
En halv frp tomatkross (ca 200 g alltså)
2 st kycklingbröstfiléer
Chili chipotle
1 röd paprika
2 dl gröna ärtor
200 g räkor
200 g musslor
1 buljontärning (jag använde umami, men kyckling t.ex. passar förstås också bra och är mer standard)
Lite svartpeppar
En kruka persilja

Lite vitt vin hade förstås varit gott i också, men råkade inte ha det hemma så lät limen ensam stå för syran.

Gör så här

Hacka lök, pressa ned klyftorna vitlök och stek tills det mjuknar. Blanda även i riset efter en stund och låt det steka med. Sedan tillsätter du vatten, buljontärningen, saffran, hummerfonden och en skvätt lime.
Koka 10 min (eller så länge som det står på just den sorts ris du använder).
Stek kyckling och paprika och krydda med chili chipotle. När riset är klart blandar du ihop alla ingredienser. Spara lite skadjur och persilja till toppen, så ser det snyggare ut 😃

 
middag - middagstips - paella - recept - råris - saffran
Angelica Wåhlin

Mums!