Paella med råris
Testade göra med råris, med grejer jag hade hemma...
Ingredienser
4 dl råris (jag använde Frebacos 10-minuters)
7 dl vatten
Olja att steka i
2 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 pkt (0,5 g) saffran
2 msk hummerfond
En skvätt lime
En halv frp tomatkross (ca 200 g alltså)
2 st kycklingbröstfiléer
Chili chipotle
1 röd paprika
2 dl gröna ärtor
200 g räkor
200 g musslor
1 buljontärning (jag använde umami, men kyckling t.ex. passar förstås också bra och är mer standard)
Lite svartpeppar
En kruka persilja
Lite vitt vin hade förstås varit gott i också, men råkade inte ha det hemma så lät limen ensam stå för syran.
Gör så här
Hacka lök, pressa ned klyftorna vitlök och stek tills det mjuknar. Blanda även i riset efter en stund och låt det steka med. Sedan tillsätter du vatten, buljontärningen, saffran, hummerfonden och en skvätt lime.
Koka 10 min (eller så länge som det står på just den sorts ris du använder).
Stek kyckling och paprika och krydda med chili chipotle. När riset är klart blandar du ihop alla ingredienser. Spara lite skadjur och persilja till toppen, så ser det snyggare ut 😃
Mums!