Dags att bänka sig för nu släppt äntligen The Curious Creations of Christine McConnell

 
 
 
 
 
 
Passande så här i Halloween-tider antar jag, så har de börjat visa The Curious Creations  of Christine McConnell på Netflix 😃Serien började visas idag och jag har redan sett tre avsnitt. Oerhört kreativ, visuellt begåvad människa, så har verkligen sett fram emot detta senaste veckorna efter att jag såg på Instagram att serien var på gång. 
 
För den som inte känner till henne så skapar hon som en drömvärld med kläder i retro-stil hon syr själv, stylar sitt hem men framförallt - gör helt fantastiska bakverk, oftast med skräcktema. Sockersött med en ondskefull tvist. 

Här har vi ett tidigare verk:
 
Avsnitten är korta och lite barnprogramsartade med pratande dockor som bor i huset tillsammans med Christine, men för ovanligheten skull kan jag leva med det (och dockorna kläcker faktiskt ur sig någon riktig kul morbid oneliner lite då och då för jag erkänna), för hon berättar också om hur hon gör olika bakverk, lite grundläggande tips om hur man syr en klänning, visar hur man tillverkar sina egna vaxljus m.m. Nivån på bakverken är i vanlig ordning extrem och detaljerad bortom all sans och vett 😉, så tänkte du slänga ihop en kaka till fikat om några timmar är det inte här du får tipsen. Har du däremot funderat på mer extrema grejer (jag har ju gått lite överstyr med mina pepparkaksbyggen t.ex. och undrat över vilka material en konditor skulle använt till olika detaljer) så är det spännande att se hur hon jobbar 😄 
 
Christine berättar lite om sig själv: 
 
christine mcconnell - serier