Hurra! Jag fick bort eksemet!

Jo, jag skrev ju tidigare att jag har problem med eksem. Eksemen är inte allvarliga så här års (det går inte hål på huden eller kliar mycket) men biter sig fast under lång tid, som att en lätt inflammation ligger och pyr i huden konstant och bara väntar på att få bryta ut... Haft som en fläck under ena ögat som kommit och gått jättelänge som jag smörjer in varje kväll. Då hålls det i schack hyfsat, men om jag tvättat mig ansiktet så rodnar huden just där. Huden blir också stum och konstig, så ser ut som jag har mer torrhetslinjer än jag egentligen har annars.

Min favorit har alltid varit Idomin när det gäller att få bort torra fnasiga fläckar. Testat alla möjliga hudkrämer, men återkommer alltid till gammal hederlig Idomin. Men häromdan började jag tvivla på om det verkligen är helt bra på alla ställen på kroppen. Så läste jag om "lypsyl-effekten", att vissa oljor (som rapsolja) kan torka ut och störa hudbarriären (även om man tycker huden blir jättemjuk och fin på kort sikt) och man hamnar i en ond cirkel.
Så bestämde mig för att byta till Locobase Repair på kvällen istället och HTC Skin Repair på morgonen. Och det gjorde susen, nu är rodnanden under ögat borta helt sedan flera dagar! 😊

 


Man får passa sig lite med såna här riktig tunga krämer, bara ha dom exakt där det finns problem. Råkade få lite på Locobase på pannan och nu har jag en finne där. Människor med normal hud nog inte använda hudkrämerna så här, men jag är har tunn, finporig jättetorr hud och har nog någon genetisk defekt för bildar knappt nåt fett alls... Men denna kombo fick riktigt bra fason på huden 😃

Kommer fortsätta använda Idomin på benen och händerna t.ex. för där har den bara jättebra effekt. Tycker Idomin på benen läker röda prickar man kan få när man tar bort hår, lite som den lugnar inflammation.

Jag har också testat nån ekologisk nattljusolja på eksemen som skulle vara så himla bra. Men nej, den funkade inte bättre än Idomin. Fin olja, luktar tyvärr något lätt unket organiskt, lite åt blöt hund-hållet, men tog inte bort eksemet...

 

 


"Locobase Repair är en specialkräm till mycket torr hud, som tillför hudidentiska barriärfettämnen. Dessa fettämnen ingår i den naturliga reparationen av hudbarriären, som skyddar mot uttorkning och skadliga substanser. Hudirritationstest dokumenterar att Locobase Repair icke irriterar huden.
Locobase Repair innehåller varken parfym, konserveringsmedel eller färgämnen. pH ca 4.
Locobase Repair är i första hand avsedd för torr, fnasig eller sprucken hud på händer, fötter, ben, armar och övriga kroppen. Fungerar också utmärkt som förebyggande behandling för dig som utsätter din hud för stora påfrestningar och som komplement till behandling av eksem med kortisonsalvor."

https://www.apoteket.se/produkt/locobase-repair-100-g-lada-205946/

 

 

"HTH Skin Repair Cream är en specialkräm som skyddar och vårdar din hud. Utvecklad för känslig och mycket torr hud. HTH Skin Repair är dokumenterat mild, ger din hud fukt och normaliserar hudens barriärfunktion. Innehåller utvalda vårdande oljor och hudens egna fuktbevarande ämnen. Lämplig även för dig som utsätter din hud för påfrestningar eller har andra hudproblem. Dermatologiskt testad. Oparfymerad. För känslig och mycket torr hud."

https://www.apoteket.se/produkt/hth-skin-repair-100-ml-tub-696986/

eksem - hth skin repair cream - hud - locobase repair - torr