Hudvård, eksem & anti aging...

 
Tänkte börja skriva om olika hudvårdsgrejer jag testat på sistone. Inte riktigt temat för denna blogg och det sägs att man ska nischa sig, men tänkte vad sjuttsingen - är sånt här jag funderat över på sistone och är ändå inte så många som hittar hit.  Så varför inte skriva om det nu när jag tycker det är lite intressant  😉Köpt en del grejer och testat - som skinroller som jag använt mer än tio gånger nu (ungefär en gång i veckan med 0,5 mm) - så jag börjar kunna ha en mer tydlig åsikt hur de funkat på mig. Andra grejer jag testat (bara för att nämna några) eller är i färd med att testa är kollagenpulver (Oslo Skinlab), nattljusolja (både utvärtes och invärtes) och nytt serum. Skulle min hud repa upp sig tänkte jag börja med tretionin igen också.

Har också insett att problemen med min hud (har lätt att bli torr och att få eksem om jag inte smörjer in mig) flyter samman med åldrandet, så därför tänkte jag inte skilja ämnena åt. Tror det som stärker huden både är bra för både det ena och det andra. Mer fukt och kollagen i huden kommer  att slå två flugor i en smäll misstänker jag - både förbättra eksem och torrhetslinjer/dålig lyster i huden. Jag tror också att en del av de torrhetslinjer jag har under ögonen beror på att jag ofta är lite inflammerad/nära att få eksemutbrott och inte helt går att skylla på åldern i sig. När jag haft en eksemfläck under ögat och fått den att läka direkt är det ändå som huden har minne - huden är liksom stelare och torrare där några veckor. Så vore skönt få bukt med det på nåt vis och klura ut ut vad som triggar det.

Så imorrn kommer ett första långt inlägg om skinrollers 😃 Det jag skriver i denna serie kommer kanske mest kommer vara intressant för den med torr och känslig hud, i medelåldern. Fast just skinroller är ju bra för en massa problem, verkar som det är effektivt på nya acneärr t.ex. 

 
 
 Det finns en djungel av grejer, Till syvende och sist så återkommer jag ändå ofta till gammal hederlig Idomin och HTH Skin Repair. Brukar alltid få eksem att vända och få bukt med fnaset.

 
 
 
antiaging - dermaroller - eksem - hud - hudvård - produkter - skinroller - skönhet - test
Jörgen Carlsson

Intressant att läsa lite om skinroller för frugan funderar på att skaffa en sådan.
För hon börjar tycka att skinnet börjar åldras lite väl fort 😉

Svar: Jag var rädd för att använda skinroller första gången, men visade sig vara i onödan för hade inte alls så blodigt och så mycket biverkningar som jag trott :) I alla fall om man använder den mer sansade längden 0,5 mm (som jag tror räcker om man bara vill förbättra huden /stärka den och inte bli av med allvarligare problem som stora ärr). Så kan rekommendera skinrollers :) Fast verkar som man får hålla på ett tag innan det funkar. Att man ser skilland efter första rollningen är inte sant.
Svart-Stina