Tabbouleh, tabouli... Gott är det i alla fall.

 
Sett många olika stavningar när jag kollat på nätet, vet inte om någon är mer rätt den andra....
En god (och förmodligen mycket nyttig med allt det gröna) sallad (ursprunligen från Libanon tror jag) där finhackad bladpersilja är en av huvudingredienserna.
Vanligast tror jag är att man använder bulgur i den, men jag körde med quinoa, helt enkelt för jag tycker quinoa är godare 😉En del skulle nog säga man ska i mer tomat, men jag tycker färska tomater kan bli lite kväljande i större mängder så modifierade lite.

 

Ingredienser (ca 4 portioner)
1 dl quinoa (som blir ca 2 dl när du kokt den)
En himla massa bladpersilja (jag köpte ett jätteknippe på Willys, blev kanske 10 dl)
En skvätt lime (citron går också bra)
1 kruka mynta
1 liten rödlök
2 klyftor vitlök
Några drag med svartpepparkvarnen
En slurk olivolja (knappt en halv dl skulle jag gissa på)


Gör så här
Koka quinoan enligt instruktionerna på paketet. Ställ undan och låt svalna lite.
Skölj och hacka persilja och mynta fint, rensa bort hårda stjälkar.
Hacka den röda löken och tomaten.
Blanda ihop quinoan och allt du hackat i en bunke. Pressa ned vitlöken.
Skvätt över lime, tillsätt också olja, salt och peppar. Blanda väl

 
Passar till det mesta. Jag åt den till en köttbit denna gång.

Annars är ett nytt papperspyssel på gång 😃 Jobbar för fullt med det, men blev ganska avancerat så kommer nog ta någon kväll till innan jag kan posta om det...
libanesiskt - middag - quinoa - recept - sallad - tabbouleh - tabouli - vardagsmat