Syrensocker
Testade göra syrensocker...
Syrenerna blommar så fint borta vid ödehusen någar hundra meter bort 🙂 Fick en idé att jag skulle göra syrenglass och klurat på olika sätt att få in syrensmaken i glassen. Bestämde mig för att börja med att göra ett syrensocker.
Sett att många bara lägger syrenerna i strösocker några dar, men jag gjorde i sockret i ugnen på 50 grader i någon halvtimme. Sedan fick det stå över natten i en burk och så silade jag det nästa dag för att få bort de torra blommorna och klumpar i sockret.
Syrenerna blommar så fint borta vid ödehusen någar hundra meter bort 🙂 Fick en idé att jag skulle göra syrenglass och klurat på olika sätt att få in syrensmaken i glassen. Bestämde mig för att börja med att göra ett syrensocker.
Sett att många bara lägger syrenerna i strösocker några dar, men jag gjorde i sockret i ugnen på 50 grader i någon halvtimme. Sedan fick det stå över natten i en burk och så silade jag det nästa dag för att få bort de torra blommorna och klumpar i sockret.
Jag blandade 5 dl strösocker, 5 dl blommor (bara det lila, inga stjälkar) och några droppar karamellfärg (jag råkade ha lila hemma och blommorna blir tyvärr trist bruna när de torkat - nu lyckades jag få till en perfekt kylig syrenlila nyans på sockret 💜 ) och jobbade ihop i en bunke.
Sedan spred jag ut sockerblandningen på ett bakplåtspapper i ugnen och lät torka på 50 grader i en knapp halvtimme.
Sedan spred jag ut sockerblandningen på ett bakplåtspapper i ugnen och lät torka på 50 grader i en knapp halvtimme.
Syrensocker kan man ha i kakor t.ex. jag ska testa göra en syrenlila gräddglass med det, fortsättning följer om någon dag eller två...