Mitt mest fantasifulla pepparkaksbygge någonsin - äntligen klart!

 
 
 

Känns som jag gått lite överstyr med årets pepparkaksbygge, blev inte den vanliga stugan med nonstop ;) Inspirerad av en dröm jag hade, med farkoster i steampunk-stil och omgivningar som kulisser från en science fiction från förra sekelskiftet...

Allt är ätligt utom spegeln, bakgrunden och belysningen då förstås. Fotat i lite olika ljus.
Pepparkaksdeg, mitt favoritrecept Eksta pepparkakor, jag har skrivit lite mer om det här .
Tartdecor.se:s kristyrrecept utan stärkelse (pepparkaksdelar hoplimmat med det, även istapparna är gjorda med kristyr) Skrev ett långt inlägg om mina bästa tips.
Fönster gjutna i isomalt (man mikrar isomalten någon minut så den blir flytande, sedan är det bara att gjuta glasrutor m.m. Ny upptäckt för mig i år, var lätt att jobba med :) ). Metalldelar i fondant (Fun Cakes beigea sockerpasta med smaken "Salted Caramel") målade med ätlig metallicfärg. Pingviner gjorda på fri hand också i svart och vit  fondant (Odense jag hittade inne på Willys), näbbar gjorde jag med kristyr som jag målade när de torkat. Kugghjul gjorde jag med hjälp av en mall - Katy Sue silikonform- Cogs and wheels.
Kust av vanlig maräng, hälften av smeten färgade jag aningens cyanblå med hushållsfärg.
Bakgrund en stor bit grå papp spraymålad med Montana sprayfärg (väldigt slarvigt, tog typ 5 min, jag är lite chockad över hur bra den ändå funkade :) ) .

das boot - eksta pepparkakor - fondant - julbak - kristyr - mat - pepparkaka - pepparkakshus - pepparkasbygge - pingviner - sockerpasta - steampunk - ubåt
Kalla mig M

Men WOW, jag säger bara wow. Jösses. Det där gjorde du bra.

Svar: Tackar så mycket :D
Svart-Stina

Pernilla Johansson

Wow. det var ju häftigt.

Svar: Tackar så mycket :) Och kul du kikade in på min blogg.
Svart-Stina

Martin

Mycket snyggt, kanske ska ta min kreativitet lite längre nästa år och vara med och göra ett pepparkaksbygge :D

Svar: Tackar :) Det tycker jag du ska göra, är riktigt kul att bygga.
Svart-Stina