DIY: Realistisk rosenkrans i vanligt skrivarpapper.

Mitt tidigare inlägg om hur jag gjorde rosor gjorda av kaffefilter blev populärt, så tänkte jag gör en tutorial om hur jag gjort en rosenkrans av vanligt skrivarpapper också :)
 

Det började med att jag såg en video med en tjej som gjorde en pappersros. Fastnade verkligen för den designen - blev både snyggt och var förhållandevis lätt att göra - så gjort såna rosor i flera olika tappningar. Grundrosen är gjord av åtta större blad och åtta något mindre blad virade runt en vanlig bomullstop och ihopsatt med dubbelhäftande tejp. Jag har vidareutvecklat den och skrivit ut toningar på en del av papperen, för blir mer realistiskt om rosen inte är helt enfärgad. Ni hittar mallar längre ned jag gjort som pdf:er som går att skriva ut.

Grejer du behöver:

 

Papper förstås - jag råkade ha vitt och ljusrosa hemma som jag skrev ut på med olika färger.
Bomullstops
Sax
Klister
Dubbelhäftande tejp
Nånting att klämma ihop med medan limmet torkar. Jag använde hårklämmor. Går säkert bra med gem eller klädnypor också...

Bild från: https://www.skapamer.se/krans-av-klangvaxt-25-cm-naturlig-p-11900

Vill du göra en hel krans behöver du också en stomme/ring (jag hittade en på Skapamer.se av någon sorts klängväxt men använde så mycket rosor att man inte ser mycket av den i slutänden...) att fästa dom på. Jag använde limpistol (Slöjdetaljer.se) att fästa dom med. Första gången jag använde limpistol (tidigare har jag använt ståltrådar), men insett att jag börjat ta mitt pysslande till the next level och att det var dags att köpa en ;)

Gör en ros:

Den rödaste rosen jag gjorde skrev jag ut bladen på vitt papper. Jag använde denna mall.
Baksidan gjorde jag bara matchande rosa (svårt passa in färgerna mot framsidan om man gjort toningar även där och syns ändå inte mycket i slutändan) med denna.

Klipp ut dom och gör ett snitt i dom. Kolla in videon nedan för att se hur man gör. De lite större bladen ska dras ihop lite i snittet och limmas ihop så de blir lite buktiga.

Som ni ser i videon är det inte superexakt hur man klipper kronbladen. Använder man enfärgat papper är det bara att klippa på känsla. De större kronbladen är ca 25-30 % längre än de åtta små.

Sedan krullar man kanterna på de större kronbladen med hjälp av en bomullstops. En bomullstops blir också centrum i rosen. Jag kom efter en stund fram till att man får dra den bakåt i rosen ganska långt så den inte syns sen när man är klar. Tyckte också att det blev snyggt om de två innersta bladen var ganska tight rullade kring topsen.

 


När man tejpat fast alla bladen så klipper man av topsen på baksidan.

Jag varierade rosorna och gjorde dom i olika nyanser och storlekar. Här har ni en till pdf med persikoflammig färg också om ni vill klippa ut lite blad på fri hand. Några av de stora rosa enfärgade satte jag dit några extra stora kronblad på. Jag ville att det skulle kännas som en krans av gamla torkade rosor så använde aningen murriga/lite gulnade färger.

Video där ni ser hur man gör. Detta är en video jag hittade på YouTube av KirigamiArt .

 

 

 

diy - krans - origami - pyssel - rosor - skapamer - slöjddetaljer - tutorial
Fredrikapåvinden

Men wow! SÅÅÅ fint ju!

Svar: Tackar :)
Svart-Stina

Sanna

Åh så fint! Måste prova! :)

Svar: Tackar :)
Svart-Stina

Mirre - Sweetwords

Men oh så fint

Netti Starby

Åh tack för tipset och det blev otroligt fint! :-D Kramar

Emma

Vilka fina bilder! Måste testa och se om mina också kan bli så fina :)

Madde

Men gud, vilket konstverk! Nog är jag pysslig men där kände jag att detta är för mycket för mig haha!! Hade aldrig klarat av att klippa och klistra så mycket och få ihop så många och så fina rosor!!!!! :O Hur lång tid tog den att göra?? Så vacker och vilka färgsättningar!

maria

Wow vilket hantverk, jättevackert!! :)

Hanna Karlsson

Wow, så fint!

Agnes

Superfint!

Nathalie Isaksson

Så vacker! Den ser ut att vara köpt, inte hemmagjord.

clara

Men så fint!

frokentrad.se

... ser riktigt jävla svårt ut! Men fint är det, ;-)