Maskroskaka
Nu fick jag precis veta att jag är en av vinnarna av en sorbetmaskin i växtkärleks-tävlingen blogg.se har med mitt tidigare bidrag om kirskålspaj - blev jätteglad :) Så dagens bidrag får väl mest för att det är kul och inte för att vinna... Fortsätter på temat goda saker man kan göra av ogräs - idag tänkte jag skriva om maskroskaka :)
#växtkärlek
1 dl maskrosblommor.
4 tsk vaniljsocker
Några drag med vaniljkvarnen om du vill ha lite extra vanilj... Lite overkill kanske, men gjorde så denna gång.
2 dl rårörsocker
Saften från en citron
2 teskedar bakpulver
3 dl vetemjöl
50 g smör
3 ägg
Gör så här:
Plocka maskrosblommorna. Ta inte med det gröna på blomman, då kan det bli bittert.
Smält smöret och dra av plattan och låt svalna lite...
Vispa ägg och socker pösigt under tiden.
Rör ned det smälta smöret och citronsaften i ägg-socker-blandningen.
Blanda mjöl, vaniljsocker, mald vanilj och bakpulver för sig i en annan bunke. Rör slutligen ihop ALLA ingredienserna och maskrosblommorna till en smet.
Häll smeten i en form och grädda på 175 grader i ca 35 min. Låt den svalna innan du forstätter med frosting...
Sedan gjorde jag en frosting med Philadelphia-ost och delade upp i tre byttor och färgade med med olika mycket gul hushållsfärg. Denna gång testade jag Leilas recept för detta. Slutligen siktade jag över pyttelite Odense ätliga guldpulver för bakverk. Dekorera med massor av maskrosor :)
Oj det lät intressant :) Ser i alla fall god ut :)