Stroganoff på Quorns vegetariska grillade skurna filéer

 

I samarbete med Smartson och Quornsverige har jag fått i uppdrag att testa någon av Quorns kylda vegetariska produkter.
Eftersom jag alltid är på jakt efter nya råvaror och andra sätt att äta (speciellt vegetariskt) tänkte jag det vore kul att testa :)

Det jag hittade på mitt lokala ICA var varianten "ovo-vegetariska grillade skurna filéer". Bestämde mig för att svänga ihop en stroganoff med kantareller, creme fraiche, persilja, fransk senap m.m. av detta.

 

 

Plus
* superenkelt att bara steka när man har bråttom. Jämfört med riktig fågel så behöver man inte oroa sig för blod,senor m.m.
* Trevlig stekyta, blev lite fin gyllenbryn
* Hävligt protein-innehåll
* Produkten i sig smakar inte mycket, så den blir vad du gör den till/tar upp smakerna av de andra ingredienser. Med fransk senap och vitlök m.m. blev det riktigt gott tycker jag.


Minus
* Jag såg fram emot ett stort urval av smaker och var mest nyfiken på en rökt variant. ICA hade EN enda smak... Detta är kanske mer ICAs fel (eller det lokala köttätande klientelet där jag bor?) än Quorns...
* Dehydrerade äggvitor

 

Du behöver

En frp ovo-vegetariska grillade skurna filéer
En liten gul lök
En klyfta vitlök
En dl creme fraiche
En liten burk konserverade kantareller (110 g avrunnen, 190 g netto)
Persilja (fryst eller färsk)
1-2 tsk fransk senap
Någon matsked tomatpuré
* Några drag med svartpepparkvarnen
Fett att steka i
Salt

Gör så här
Hacka den gula löken, pressa ned vitlöken. Stek mjuk i matfettet.
Lägg undan och stek filérna så de får lite fin yta.
Blanda ihop alla ingredienser (använder du färsk persilja kan du dock spara den och ha i när det precis är klart) och låt koka ihop några minuter. häll i lite vatten om det känns som det blir för tjockt.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris. Jag gjorde stekt råris .

 

 

 

mat - middag - middagstips - quornsverige - recept - smartson - vegetariskt - vego